1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gesztenyés pulyka, aszalt szilvával recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 2
GyengeLegjobb 
A férjem nagyon szereti a gyümölcsös húsokat. Ez a szilvás-gesztenyés változat az egyik kedvence. Ezért, ha kedveskedni szeretnék neki, ezt készítem el. Igazi ünnepi fogás.

Hozzávalók: csirke-, vagy pulykamell filé, gesztenyemassza, aszalt szilva, vörösbor, só, bors, fokhagyma
pulyka recept

A húst, vigyázva arra, hogy ne lyukadjon ki, vékonyra klopfoljuk.

Ha csirkemellből készítjük, akkor göngyölegek, ha pulykából, akkor rolád készíthető (egybe sül, a végén szeleteljük).
A húst fűszerezzük.
Az aszalt szilvát vörösborban felfőzzük, hogy teljesen puha és ízletes legyen.
A húsokat vékonyan megtöltjük a gesztenyemasszával és az aszalt szilvával, majd feltekerjük őket, és hústűvel, fogpálcikával, vagy cérnával rögzítjük, hogy ne essenek szét a sütés közben.
A töltött húsokat tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olajjal és vízzel.
Először fólia alatt puhára pároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük (kb. 40 perc).
A maradék aszalt szilvából, további bor, kevés vaj hozzáadásával gyümölcsszószt készítünk.
Rizs vagy burgonyapüré illik hozzá.



RECEPTEK

Add a Startlaphoz