1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Húsos ételek

Töltött paprika, tejszínes, fehérboros mártásban recept


Töltött paprika, tejszínes, fehérboros mártásbanA paprika formája csak úgy adja magát, hogy töltsük meg mindenféle finomsággal. A húsos, töltött paprikát gondoltam most át, egy fehérboros, tejszínes mártásban, amihez kevés, de intenzív fűszereket használtam. Főtt, petrezselymes burgonyával, vagy rozskenyérrel kiegészítve ajánlom fogyasztani.

Káposztás tészta kacsacombbal recept


Káposztás tészta kacsacombbalA klasszikus kacsás ételekhez sokszor társítunk káposztás köretet, ami valljuk be, tökéletes választás. Most két alapreceptet ötvöztem, amiből egészen klassz, otthon is elkészíthető bisztro étel lett. Káposztás tészta (tagliatelle), narancsos sült kacsacombbal. Hmmm.

Lecsós csirke babbal recept


Lecsós csirke babbalA nyár vége, ősz eleje egyik legkedvencebb étele számomra a lecsó. A lecsó önmagában is egy élvezetes étel számomra, de felturbózva, csirkével, és egy kis babbal kiegészítve egy komplett főétel varázsolható belőle. Újszerű, de mégis magyaros, laktató, és persze látványos étel is


Görög csirkenyárs mentás tzatzikivel recept


Görög csirkenyárs mentás tzatzikivelA közel-keleti konyha egyik jellegzetes, nálunk kevésbé ismert fűszere a sumac (ejtsd: szumák), amit a görögök első sorban húsok ízesítésére használnak. A sumac savanykás íze a citrusokra emlékeztet, használatával minden más fűszer zamata jobban kihozható. Fanyarságának köszönhetően gyakran használják tejtermék alapú szószok, feta sajt fűszerezésre, de gyakran kerül a humuszba vagy akár a padlizsán krémbe is.

Zsályás, citromos csirke recept


Zsályás, citromos csirkeNem is tudom elmondani, mennyire szeretem a friss zsályát, és amikor végre hozzájutok, úgy tudok örülni neki, mint egy kisgyerek. Apropó kisgyerek. Ezt a citromos, zsályás csirke ragut a fiaimnak készítettem pikk-pakk, és Boti nagyot sóhajtozva megjegyezte (4 hét nyaralás után), hogy anyu, mennyire hiányzott már a főztöd.

Zöld, csirkés chili recept


Zöld, csirkés chiliAz a fajta Nő vagyok, aki rettentően bírja az erős ízeket, ezért amikor csak lehet, bátran használom a chilit. Bár a jalapeno zöld chili nem a legerősebb fajta, lehet azért javítani az dolgokon (mondjuk egy kis sárga chilivel). Bár kétség kívül, sok olyan hozzávalót tartalmaz ez a recept, amik után kell kicsit járni, megéri a fáradtságot, mert egy csodás ízkavalkád ez az étel.

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Design Shop