1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Húsos ételek

Sertésszelet pikáns, diós szósszal recept



Sertésszelet pikáns, diós szósszalEnnek a sertéshúsos ételnek a lényege, hogy a vékonyra klopfolt hússzeleteket hirtelen sütjük ki. A mártást konyakkal és chilivel ízesítjük, a dió pedig már csak pont az í-re. Gyorsan elkészül, de annál finomabb.

Abált, sült császárhús recept


Abált, sült császárhúsA sertés egyik legfinomabb szalonnája a hasaalja, ebből készül az erdélyi szalonna. Ha a hentes több részt vág bele az oldalasból, akkor nevezzük császárhúsnak. Az ebből készült, abált hús zsíros része remegős, olyan puha, és könnyen vágható, mint a vaj. Frissen elkészítve, és megpirítva főételként is kiváló.

Csirke vadász módra recept


Csirke vadász módraA Kölesben időről-időre előveszünk olyan recepteket, amiket nagyon szerettek a vendégek. Ilyen ez a vadász csirke is, amihez a bőrös csirkemellet először átsütjük, majd egy fűszeres szószban megpároljuk. Eszméletlenül finom.

Resztelt pulykamáj recept


Resztelt pulykamájÉdesanyám gyerekkoromban sertésmájból készítette, de azt annyira nem kedvelem. A pulykamáj valahogy kevésbé kesernyés, és puhább is. A resztelt májat én sok hagymával, és egy kis fehérborral készítem. Szerintem a petrezselymes burgonya pont megfelelő köret ehhez az ételhez.

Aszalt szilvás sertésragu recept


Aszalt szilvás sertésraguA vörös húsokhoz igen jól passzolnak a gyümölcsök, főleg az aszalványok. Ha egy kicsit ünnepiesebbé szeretném tenni az ételt, akkor adok hozzá aszalt szilvát, és természetesen egy kis fahéjat is. Ebben a receptben extra fűszerként megjelenik a majoránna is, ettől lesz csak igazán ízes.

Kolbásszal töltött karaj, paradicsomos gyöngybabbal recept


Kolbásszal töltött karaj, paradicsomos gyöngybabbalA kolbásszal töltött karaj nekem a jólétet, jó étket jelenti. A karaj ráadásul nem egy zsíros sertéshúsfajta, így bátrabban is fogyasztom. Talán meglepő, de minden esetre zseniális köret mellé a paradicsomos gyöngybab.

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ