1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Húsos ételek

Sütőtökös darált húsos ragu recept


Sütőtökös darált húsos ragu Kissé leegyszerűsített a recept elnevezése, hiszen ez a ragu ennél sokkal többet tartogat magában. Sütőtök, angol zeller, kaliforniai paprika, pikáns fűszerek, egy kis paradicsom, és egy pohárka vörös bor gondoskodnak a tökéletes élvezethez. Köretként farfalle, azaz masni tésztát javaslok.

Nyúl vadász módra recept


Nyúl vadász módraAnnyira szeretem, és olyan rég ettem nyulat, hogy ma muszáj volt elmennem nyulat venni. Egy francia receptet választottam, ami igen könnyűnek és megvalósíthatónak tűnt ezen a lusta vasárnapon. Nos, nehéznek, nem volt nehéz, de nem egy edényt összemaszatoltam vele. A végeredmény viszont annyira jó lett, hogy a mosogatást sem bántam az ebéd után.

Töltött paprika, tejszínes, fehérboros mártásban recept


Töltött paprika, tejszínes, fehérboros mártásbanA paprika formája csak úgy adja magát, hogy töltsük meg mindenféle finomsággal. A húsos, töltött paprikát gondoltam most át, egy fehérboros, tejszínes mártásban, amihez kevés, de intenzív fűszereket használtam. Főtt, petrezselymes burgonyával, vagy rozskenyérrel kiegészítve ajánlom fogyasztani.

Káposztás tészta kacsacombbal recept


Káposztás tészta kacsacombbalA klasszikus kacsás ételekhez sokszor társítunk káposztás köretet, ami valljuk be, tökéletes választás. Most két alapreceptet ötvöztem, amiből egészen klassz, otthon is elkészíthető bisztro étel lett. Káposztás tészta (tagliatelle), narancsos sült kacsacombbal. Hmmm.

Lecsós csirke babbal recept


Lecsós csirke babbalA nyár vége, ősz eleje egyik legkedvencebb étele számomra a lecsó. A lecsó önmagában is egy élvezetes étel számomra, de felturbózva, csirkével, és egy kis babbal kiegészítve egy komplett főétel varázsolható belőle. Újszerű, de mégis magyaros, laktató, és persze látványos étel is


Görög csirkenyárs mentás tzatzikivel recept


Görög csirkenyárs mentás tzatzikivelA közel-keleti konyha egyik jellegzetes, nálunk kevésbé ismert fűszere a sumac (ejtsd: szumák), amit a görögök első sorban húsok ízesítésére használnak. A sumac savanykás íze a citrusokra emlékeztet, használatával minden más fűszer zamata jobban kihozható. Fanyarságának köszönhetően gyakran használják tejtermék alapú szószok, feta sajt fűszerezésre, de gyakran kerül a humuszba vagy akár a padlizsán krémbe is.


RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS