1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Húsos ételek

Lassan sült báránycsülök recept


Lassan sült báránycsülökHúsvétra készült ez a lassan sült báránycsülök. Tényleg lassan készült el, de megérte a fáradozást, és a várakozást. Csodás, vaníliás sárgarépa pürével, és kávés szósszal tálaltam a lassan sült báránycsülköt.

Szarvasborjú gerinc carpaccio recept –Bocuse d’Or Budapest 2016


Szarvasborjú gerinc carpaccio Mostani bejegyzésem a szokásostól eltérő lesz, mert az előzményei, és ami utána jön, nem mindennapi. Felkerestek ugyan is a METRO-tól, hogy a jövőben vegyek részt én is a HORECA és a gourmet ügyfélkör számára létrejött Inspirációk magazin szerkesztésében. Ezzel párhuzamosan kaptam egy csomagot, egy adag szarvasborjú gerinccel, ami az idei Bocuse d’Or témája. Ez lett – mondjuk úgy – a beugró receptem.

Téli tepsis zöldségek recept kolbásszal


Téli tepsis zöldségek kolbásszalEz a recept is a hűtőben lévő maradékokból született. Egy szem burgonya, egy zeller, és sorolhatnám. Mivel szeretjük a sült zöldségeket, emellett az egyszerű megoldás mellett döntöttem. Persze a kolbász nem maradhatott ki belőle. A sült zöldségek íze ellenállhatatlan, kolbásszal, és sajttal együtt pedig egyszerűen zseniális.

Göngyölt csirkemell vaníliás répapürével – laktózmentes recept


Göngyölt csirkemell filé vaníliás répapürévelA nevében közel nincs benne, mennyi meglepetést tartogat ez a csodás ünnepi étel. Van vele előkészület, de egy ünnepi alkalomra, mint például a karácsony, megéri elkészíteni. A püré különlegessége, hogy vaníliával fűszereztem, és Magic Milk laktózmentes vajjal krémesítettem.

Fahéjas, zöldséges csülök recept


Fahéjas, zöldséges csülökKifejezetten szeretem a cupákos csülköt, de azt már nem, hogy megüli a gyomromat. Ezért is készítettem most el sok-sok zöldséggel, és egy kis fahéjjal megbolondítva. Az eredmény csodás lett. Könnyed, könnyebben emészthető, és nagyon finom.

Narancsos marengói csirke recept


Narancsos marengói csirkeA történeti leírások szerint Napóleon a II. itáliai hadjárata során született meg ez a recept. Bár nem valószínű, hogy az étel volt a csata megnyerésének oka, Napóleon állítólag ezt követően minden csata előtt ezt az ételt ette. Az eredeti receptben fehérborral készül ez a gombás csirke, amit egy francia oldalon naranccsal helyettesítettek. Én ezt az utóbbi receptet próbáltam ki.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS