1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Húsos ételek

Szumákos, limeos fasírt recept


Szumákos, limeos fasírtA szumák tavaly nyár óta az egyik kedvenc fűszerem. Nem más ez, mint szárított, és morzsolt cserszömörce, ami az arab-török konyha egyik meghatározó fűszere. Használják salátákba, italokba, piláfba, de én nagyon szeretek vele húsokat is ízesíteni. Mivel az íze savanyú, illetve savanyít, ezért most lime héjjal kombinálva használtam egy hús roládhoz, ami a  végén kisülve inkább hasonlított a mi kis jó, megszokott, kerek fasírtunkhoz.

Paprikás csirke újratöltve recept


Paprikás csirkeIdén (2015) nem jutottam ki a Gourmet fesztiválra, csak a facebookon láttam a jobbnál jobb paprikás csirke fotókat. Kedvet kaptam én is egy újragondolt paprikás csirke elkészítésére, amit egy háziasszony is könnyedén elkészíthet átlagos konyhai eszközökkel. Én most karfiolrizzsel ettem, így jelentősen csökkenthető az étel kalóriaértéke, mégis tápláló.

Gyöngyhagymás csirkemell morzsás spárgával recept


Gyöngyhagymás csirkemell morzsás spárgávalTagadhatatlanul a tavasz egyik legkedvesebb zöldsége számomra a zöld spárga, amit mostanában gyakran készítek magamnak fűszeres morzsával. Most egy mustáros, kapros, és gyöngyhagymás szósszal nyakon borított csirkemell mellé ettem köretnek.

Piri-piri csirke recept


Piri-piri csirkeKedvenc sztár szakácsom J.O. műsorában láttam ezt a bizonyos piri-piri csirkét. Mivel imádom a csípős ételeket, nem volt kérdés, hogy el fogom készíteni ezt az ételt. Én most citromsárga, lila sárgarépákat, és batátát sütöttem hozzá köretnek.

Paprikás krumpli recept pasztinákkal


Paprikás krumpli pasztinákkalAmikor piacra jutok télen, fürkésző szemekkel nézem a nénikék pultjait, hátha látok pasztinákot, vagy más néven paszternákot. Ez egy fehéres színű, vastagabb szárú gyökérnövény, a fehérrépához hasonlít leginkább. Sülve és főve is finom, édeskés íze van.

Citromfüves, mézes pulykaragu recept


Citromfüves, mézes pulykaraguEz a recept az alapfűszerezését nézve kínai ételnek indul, de beletettem egy a thai konyhára jellemző fűszernövényt is, a citromfüvet (lemongrass). Kellemesen citrusos illatú, édes és sós, látványos ragu. Párolt rizs köretet ajánlok mellé.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS