1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Csirke diómártásban recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Gondoltátok volna, hogy húslevesből, kenyérbélből, és dióból mennyei, krémes mártás készíthető? Olyan az állaga, mint a majonézé, de mégsem az. Jól behűtve, valamilyen levesben főtt hússal, jelen esetben, csirkemellel elkeverve a legfinomabb.


Csirke diómártásban

Hozzávalók: 600 g levesben főtt csirkemell, 80 g fehér kenyér bele, 500 ml húsleves, 100 ml olívaolaj, 120 g darált dió, 2 gerezd fokhagyma, ½ citrom reszelt héja és leve, só, tört színes bors, 1 nagy csokor petrezselyem, chili ízlés szerint


A kenyérbelet beáztatjuk egy deci levesbe, jól szétnyomkodjuk.
Belereszeljük a fokhagymát, a citromhéjat, beleöntjük az olaj ¾-ed részét, és egy botmixerrel pürésítjük.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a citromlevet, majd a levest folytonosan adagolva turmixoljuk a mártást. Akkor jó, ha krémes, sűrű, majonéz állagú mártást kapunk.
Állítsuk be a mártás ízét. Ha kell, további fűszerekkel ízesítjük (só, bors), majd tetszés szerinti aprított chilit keverünk bele.
A főtt csirkemellet nagyon apróra daraboljuk, és belekeverjük a diómártásba az aprított petrezselyemmel együtt.
A tetejére csurgatjuk a maradék olajat, és megszórjuk chilivel. Jól behűtjük.
Pirítóssal, bagettel a legfinomabb.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL