1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Nyúl galantine recept

Nyomtat Email


A galantine egy pástétomféleség, valójában finomra aprított, formázott, gőzölt húskészítmény. Első sorban hidegtálakhoz készítik, de remek alternatíva szendvicsekbe is. Ez a recept csirkemellel is elkészíthető akár.

 

Hozzávalók: 500 g filézett nyúlhús (vagy csirkemell), 70-70 g ceruzabab, és paradicsom kemény húsa, 8 friss bazsalikomlevél, csipet frissen aprított kakukkfű, rozmaring és szárított levendulavirág, só, tört színes bors
+ alufólia

 

galantine


A zöldségeket, és a fűszereket vágjuk apró darabokra.
A húst daráljuk át többször is, hogy nagyon finom, szinte krémszerű legyen az állaga.
TIPP: Készíthetjük színhúsból is, de a nyúl egyéb részeiből is. Az utóbbi gazdaságosabb, viszont időigényesebb. Pl. 1 kg nyúl lapockából kijön ez a mennyiség.
A húst fűszerezzük, adjuk hozzá a zöldségeket, majd dolgozzuk össze.
Osszuk két részre, és tekerjük őket jó szorosan alufóliába.
A fólia végeket tekerjük fel szorosra, és befőttes gumival, vagy spárgával zárjuk el.
100-110 fokos gőzben, lefedve pároljuk 30-35 percet.
Ha készen van, pihentessük 10 percet, majd óvatosan vegyük ki, és száraz fóliába tekerjük vissza. Szoba hőmérsékleten hűtsük le, majd tároljuk a hűtőben.
Tálaláskor 7-8 mm vastagságú szeletekre vágjuk.


Elkészítés Thermomixben:

Tegyük a ceruzababot az üstbe, és 3 mp-ig 5-ös fokozaton aprítsuk.
Vegyük ki, majd a paradicsom kemény húsát is aprítsuk fel 3 mp-ig, 4-es fokozaton.
Ezt is vegyük ki.
Tegyük bele a lefejtett húst a fűszerekkel együtt, és 10 mp-ig, 8-as fokozaton aprítsuk. Ezzel egy nagyon krémes állagot tudunk elérni.
Vegyük ki, az üstöt tisztítsuk ki, és töltsük meg 1 liter vízzel.
A húst dolgozzuk össze a zöldségekkel, és formázzuk, csomagoljuk a fent leírt módon.
Tegyük fel a varoma tálat, helyezzük bele a hústekercseket.
35 percen át, Varoma fokozaton gőzöljük őket.
Utána úgy járjunk el, mint ahogyan fentebb leírtam.

Még több nyúlhúsos recept: www.gazstrabbit.blogspot.com

 

A tápanyagértékek az egész adagra értendők:

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/- Fehérjetartalom: 108 Vitaminok:
A-vitamin, B3-vitamin, B6-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 35
Kalória / 1 adag: 830 Kcal Rosttartalom: 3 Ásványi anyagok:
kálium, cink, vas
Szénhidráttartalom: 12
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva. Az étel gluténmentes, tejmentes, tojásmentes diétás étrendbe illeszthető.


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ