1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Tökmagpástétom recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


A tökmag amellett, hogy nagyon ízletes, számtalan jó hatással van az egészségünkre. Kiemelném jelentős A-vitamin tartalmát, ami erősíti a látást, és a gerincet is. Ez a pástétom pedig egyszerűen remek belőle, és 5 perc alatt elkészíthető. Kisfiaimnak is nagyon ízlett pirítósra kenve. A pástétom  tejszínnel szósznak felfőzve tésztára is tehető.

 

Tökmagpástétom recept

Hozzávalók: 1 bögre tökmag, 2 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, só, 2-3 ek tökmagolaj


A tökmagot pirítsuk meg, majd daráljuk le finomra.

pirított tökmag

Majd turmixoljuk össze a többi hozzávalóval.
Pici vizet is adhatunk hozzá, attól krémesebb lesz.

TIPP: Az olajos magvakat felhasználás előtt érdemes megpirítani, mert így jobban hasznosul a bennük lévő sok értékes tápanyag.




Hozzászólások  

 
#1 Szabókiné Andi 2010-11-10 06:46
Rita, nagyon nagy köszönet érte, kiváló recept! Lehet szezámmagból is készíteni hasonlót (tahini), és mandulából, dióból, mogyoróból, stb. Igazán izgalmasak ezek a különféle fantáziadús reform-ízek, és nem mellesleg nagyon egészségesek is!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL