1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sonkatekercs recept 1.

Nyomtat Email

 

Nagyobb ünnepekkor szokás hidegtálakat készíteni. Közeleg a Húsvét, a sonka nagy időszaka. Finom, szeletelt sonkákból, sajtokból kitűnő tekercsek készíthetőek pillanatok alatt. Itt egy fokhagymás, és egy rokfortos sonkatekercs receptjét mutatom be.


Hozzávalók a fokhagymáshoz: sonkaszeletek (lényeg, hogy igazi sonka legyen), 10 dkg krémsajt, 10 dkg túró, só, zúzott fokhagyma.
A rokfortoshoz: 10 dkg krémsajt, 5 dkg kék sajt, só, fekete erdei sonka.
Díszítésként reszelt sajt
Nagyobb mennyiségnél értelem szerint növeljük az adagokat.

Sonkatekercs recept 1.
A hozzávalókat egyszerűen összeturmixoljuk, vagy valamilyen más módszerrel teljesen simára dolgozzuk.
A sonkákat vékonyan megkenjük a krémekkel, és feltekerjük őket.
A fekete erdei sonka esetében két sonkaszeletet tegyünk egymásra, úgy, hogy szélesebb felületet kapjunk.
Ezt kenjük, és tekerjük.
Szebb lesz, ha a szalonnás felük kifelé néznek.
A sonkatekercsek végeibe reszelt sajtot nyomkodhatunk.

 

További sonkás receptek képekkel a linkre kattintva nézhetők meg!



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Design Shop