1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Currys hal grillezett barackkal recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 



Igazi nyári, diétás halrecept, amihez most kivételesen nem zöldséget, hanem gyümölcsöt készítettem. Zsírszegény, tej-, tojás-, és gluténmentes recept. És persze mennyeien finom is.

 

Currys hal grillezett barackkal recept

Hozzávalók / fő: 1-1 szálkamentes tengeri halfilé, pici só, 1 mk curry (indiai fűszerkeverék), 1 tk kókusztej pép, friss koriander, 1 tk citromlé, 2 db félkemény sárgabarack, bazsalikom levél

Gazdaságos változatban: pangasius filé
Gazdagabb változatban: laposhal filé

Currys hal grillezett barackkal recept

A megmosott, leszárított filéket tegyük egy-egy fóliába.
Tegyük rá a fűszereket, citromlevet, és a kókuszpépet.
TIPP: A konzerves kókusztejben szokott előfordulni, hogy a kókusztej zsírja felgyülemlik a doboz tetején. Én abból kanalaztam. De a sűrű kókusztejből is tehetünk rá.
Hajtogassuk össze a fóliát úgy, hogy ne tudjon kifolyni belőle az étel leve, majd tegyük 200 fokos sütőbe.
15 percig süssük.
Közben a félpuha-félkemény barackokat felezzük meg, szúrjuk nyársra.
És grillrácson süssük addig, amíg érezhetően nem jön az illata, és nem lesz rajta grill csík.
A kész halról vegyük le a koriander levelet, és a barackkal, és friss bazsalikommal tálaljuk.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL