1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Parmezános hal, chilis kukoricával recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Ez a halas recept egyszerre különleges, egyszerű, és egészséges. A hal parmezános panírba sül, a kukoricát chilivel, provancei fűszerekkel, és parmezános tejszínnel főzzük be. Mellé pedig sok friss salátát ajánlok. Az ötletet Szemirámisz oldalán találtam.


Hozzávalók 2 főre:
A kukoricához: 1 nagy doboz (b…e) csemege kukorica 285 gramm, 2 dkg vaj, fél fej vöröshagyma, só, provancei fűszerkeverék, őrölt chili vagy cayenne bors, 1,5 dl tejszín (házi vagy főző), 2 ek reszelt parmezán sajt
A halhoz: fejenként 20-25 dkg szálkamentes, tengeri halfilé, 1 tojás, 2 ek kukoricaliszt, 3-4 ek reszelt parmezán, só, őrölt színes bors

 

Parmezános hal, chilis kukoricával recept

A vajon dinszteljük meg a kis kockára aprított hagymát.
Ha üvegessé váltak, akkor keverjük hozzá a levétől lecsepegtetett kukoricát.
Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Aki kedveli a nagyon erős ízeket, tegyen bele több chilit, esetleg friss, apróra vágottat is.
Öntsük fel tejszínnel, adjuk hozzá a reszelt parmezánt, majd sűrítsük be.
Gyakorlatilag 10 perc alatt elkészül.
Közben a halfiléket szárítsuk fel, sózzuk, borsozzuk.
Végül panírozzuk be a szokásos módon: liszt, tojás, parmezán.
Pici, forró zsiradékon (olíva olaj, vagy kókuszzsír) 2-2 perc alatt süssük át a halak mindkét oldalát.
Köretként kevés olajon pirítsunk meg pár felezett koktélparadicsomot, és tálaljunk sok, friss, vegyes salátát.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL