1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Fokhagymás busa hal recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 4
GyengeLegjobb 


A fokhagymás tejszínben pácolt, ropogósra sütött hal mellé, zellerrel ízesített zöldséges ragut készítünk. Fogyaszthatjuk így is, illetve steak burgonyával körítve is. Gyorsan elkészíthető, gazdaságos étel.

 


Hozzávalók 2 főre:
A halhoz: fejenként egy-egy 20 dkg-os busa filé, só, 3 gerezd fokhagyma, só, 5 dkg vaj, 3-4 ek rizsliszt, őrölt színes bors
A raguhoz: 20-20 dkg reszelt sárgarépa, cukkíni, fél fej zellergumó, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejszín (én növényit használtam – szója főzőkrém), só, őrölt szerecsendió, víz
A burgonyához: 50 dkg burgonya, só, olaj

Ételallergia tipp: A recept gluténmentes, tojásmentes, és
növényi főzőkrémmel készítve tejmentesen is elkészíthető!
Fokhagymás busa hal recept

A halfiléket 1 órán át pácoljuk fokhagymás tejszínben.
Közben készítsük el a köretet.
A burgonyákat héjastól sikáljuk meg alaposan, majd főzzük félig puhára őket.
Ha félig megfőttek, vágjuk cikkekre, tegyük tepsibe, sózzuk és locsoljuk meg őket pici olajjal.
180 fokos sütőben, addig süssük, amíg belül puhák, kívül arany barnák, ropogósak nem lesznek.
A raguhoz a zöldségeket a hagymán kívül reszeljük le tökgyalun.
A hagymát vágjuk apró kockára, és 1 ek zsiradékon kezdjük el dinsztelni.
A reszelt zöldségekből nyomkodjuk ki a levet, és adjuk a hagymához.
Nagyobb hőfokon, folyamatos keverés mellet pirítsuk meg kissé őket.
Majd vegyük alacsonyabbra a hőmérsékletet, öntsük fel 1-2 dl vízzel, és fedjük le.
6-7 percig pároljuk a ragut.
Fűszerezzük, majd öntsük fel a tejszínnel.
Ezt követően főzzük be krémesre.
A halhoz keverjünk a rizslisztbe sót, és zúzott színes borsot.
Ebbe forgassuk bele a lecsepegtetett és pácolt filéket.
A panírozott halakat vajon süssük mindkét oldalukon ropogósra.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL