1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Rác ponty recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 

 

 

Ez egy igazán magyaros halspecialitás, amit tudtommal karácsonykor sokan elkészítenek. Nálunk, ugyebár csak én eszem halat, ezért  kevésbé látványos halfiléből (és nem egész pontyból) készítettem magamnak rácpontyot. Hogy színesebbé tegyem, zöld színű paprikával sütöttem meg. A halrajongóknak melegen ajánlom ezt a finomságot!

 

Hozzávalók: ponty (legjobb egészben, de jó a szelet, és a filé is), főtt burgonya (fejenként kb. 2-3 közepes nagyságú), paradicsom, paprika, vöröshagyma ízlés szerint, só, pirospaprika, szalonna (vagy bacon=előre szeletelt húsosabb szalonna), tejföl, liszt, zsiradék
Rác ponty receptek képpel
A burgonyát héjastól sós vízben megfőzzük (nem baj, ha nem túl puha, hiszen sütni fogjuk a továbbiakban).
A halat előkészítjük, sózzuk, pirospaprikával átkenjük.
A főtt burgonyát zsírozott tepsibe rakjuk felszeletelve.
A halfiléről eltávolítjuk a bőrét, kiszedjük - ha tudjuk, nekem nem sikerült - a bent maradt szálkákat, majd baconbe tekerjük őket, és ráhelyezzük a szeletelt burgonyára.
A halat körberakjuk tisztított, és tetszés szerint darabolt vöröshagymával, paprikával és paradicsommal (lehet eltett lecsót is használni).

Rác ponty recept

 

Lefedjük fóliával, majd előmelegített sütőben jó 20 percig pároljuk az egészet.
Ekkor kivesszük a tepsinket, eltávolítjuk a fóliát, és leöntjük az ételt paprikás lisztel kikevert tejföllel. Visszatesszük s sütőbe, és további 15 percig sütjük.



Hozzászólások  

 
#1 Guest 2012-12-01 15:47
Kiváló recept. Mi hekkből csináltuk és isteni lett. A krumpli közé raktunk némi hagymát és fokhagymát. Valamint halfűszer keveréket használtunk.
Nagyon finom és kiadós étel.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL