1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Halak, és tenger gyümölcsei

Szentpéterhal filé, sonkába sütött spárgával recept


Szentpéterhal filé, sonkába sütött spárgávalHa május, akkor spárga. A spárgát a lehető legegyszerűbben szeretem elkészíteni, mert úgy jön ki a legjobban a karaktere. Sonkába tekerve szerintem az egyik legfinomabb étel. Persze csak spárgával nem laknánk jól, ezért került mellé mennyei finom szentpéterhal filé, és sabayon.

Fésűkagyló gratin recept


Fésűkagyló gratinA Vörös Homár Halkereskedésben a kagylójával együtt tudtam venni a héten fésűkagylót. A gyerekek a kagylóhéjnak, én az állatkának örültem jobban. Azt gondoltam, a kagylójában készítem el, és egy francia elkészítési módra, a gratinálásra esett a választásom. Ez tulajdon képen egy tejszínnel való besütést jelent.

Vaníliás lazacfilé, rosé boros gyümölcsmártással recept


Vaníliás lazacfilé, rosé boros gyümölcsmártássalCsak most lettem figyelmes az Év Rosé Bloggere játékfelhívásra. Bevallom, nem szeretek játékokra nevezni, de már régóta a fejemben volt egy lazacos ötlet, és ez a játék most feladta a pontot az i-re, és nekiálltam. Egy könnyed tavaszi, nyári halétel receptje született meg, amit még belassulva is össze lehet rakni 30 perc alatt.

Vörös sügér kuszkusz salátával recept


Vörös sügérA Vörös Homár halkereskedésben most a vörös sügért választottam a heti halreceptemhez. A vörös sügér jó omega-3 értékkel rendelkező, alacsony kalóriatartalmú, kifejezetten ízletes, jó állagú tengeri halféle. Bőröstől serpenyőben sütve, vagy grillezve a legfinomabb szerintem. Nem is bonyolítottam magát a halat, inkább egy különleges, ám de egyszerű köretet választottam mellé.

Ropogós halrúd recept


Ropogós halrúd A Vörös Homár Halkereskedés felkérésére ez a recept készült második alkalommal a konyhámban. A friss tőkehalat borsos, csicseriborsólisztben sütöttem ropogósra. Mangós majonézzel, és sült batátával párosítottam: nagyon finom volt.

Medvehagymás doveri nyelvhal recept


Medvehagymás doveri nyelvhal A Vörös Homár halkereskedés közbenjárásával a http://ocean-cowboy.blog.hu/ halgasztronómiai blog oldalára készítettem el ezt a csodás receptet. Nem szerettem volna túlbonyolítani, bár lehet, hogy mégis úgy tűnik. A doveri nyelvhal és a laposhal félék könnyen és szépen formázható tekercs alakúra.

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ