1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Halak, és tenger gyümölcsei

Harcsa sült céklával mogyoróolajos majonézzel recept


Harcsa sült céklával mogyoróolajos majonézzel Ódákat hallottam már a hal és a különleges olajok párosításáról, és most a hétvégén végre nekem is volt kis időm egy kis főzésre, jobban mondva sütésre. Egy igazán klassz őszi ételt sikerült szinte pillanatok alatt elkészítenem. Ennek az ételnek minden eleme szuper finom és egészséges, de a titok a Pödör mogyoróolajjal készült majonézben van. Azt gondolom, ünnepnapokon, ha nagyot szeretnél virítani, be kell vetni egy-egy ilyen titkos receptet!

Baconbe tekert fekete tőkehal padlizsánraguval recept


Baconbe tekert fekete tőkehal padlizsánraguvalKolléganőmet megkértem, hozzon nekem a Metroból egy kis meglepetés halat: fekete tőkehalat kaptam. A szokásos megfáradt, egyedülis, vasárnapos ebédem lett belőle, aminek el kellett készülnie szigorúan 25 perc alatt. Hoztam a szintidőmet, és az ebédem is királylányosra sikerült.

Laktózmentes karácsony – kakukkfüves pisztráng zöldség gratinnal recept


kakukkfüves pisztráng zöldség gratinnalSzámomra nincs karácsony hal nélkül, de az olyan recepteket kedvelem, amikre jól elő lehet készülni. A pisztráng mindig jó választás, és igen illik mellé a tejszínben besütött (gratinírozott) zöldségköret. A zöldségeket elő lehet főzni, és amikor frissen sütjük a halat, azt is gyorsan befejezzük, tejszínnel besütjük.

Szent Péter hal filé, sonkába sütött spárgával recept


Szentpéterhal filé, sonkába sütött spárgávalHa május, akkor spárga. A spárgát a lehető legegyszerűbben szeretem elkészíteni, mert úgy jön ki a legjobban a karaktere. Sonkába tekerve szerintem az egyik legfinomabb étel. Persze csak spárgával nem laknánk jól, ezért került mellé mennyei finom szentpéterhal filé, és sabayon.

Fésűkagyló gratin recept


Fésűkagyló gratinA Vörös Homár Halkereskedésben a kagylójával együtt tudtam venni a héten fésűkagylót. A gyerekek a kagylóhéjnak, én az állatkának örültem jobban. Azt gondoltam, a kagylójában készítem el, és egy francia elkészítési módra, a gratinálásra esett a választásom. Ez tulajdon képen egy tejszínnel való besütést jelent.

Vaníliás lazacfilé, rosé boros gyümölcsmártással recept


Vaníliás lazacfilé, rosé boros gyümölcsmártássalCsak most lettem figyelmes az Év Rosé Bloggere játékfelhívásra. Bevallom, nem szeretek játékokra nevezni, de már régóta a fejemben volt egy lazacos ötlet, és ez a játék most feladta a pontot az i-re, és nekiálltam. Egy könnyed tavaszi, nyári halétel receptje született meg, amit még belassulva is össze lehet rakni 30 perc alatt.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS