1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Főzelékek

Kókusztejes finomfőzelék recept – a nagyon finom-főzelék


Kókusztejes finomfőzelék recept – a nagyon finom-főzelékMostanában nagyon rákaptam a kókusztejes főzelékekre. Egyfelől, amikor lehet, kerülöm a tejtermékeket, másfelől kókusztejjel tényleg sokkal finomabb pár főzelékféle. Igaz ez a menzák rémére, a finomfőzelékre is, amit rettenetesen el lehet rontani, ha valaki csak úgy hűbelebalázs módjára csapja össze. Na, ez velünk nem történhet meg.

Kókusztejes, brokkolis karfiolfőzelék recept


Kókusztejes, brokkolis karfiolfőzelékTalán mondanom sem kell, hogy vannak olyan ’diétás’ ételek, amik sokkal finomabbak, mintha klasszikusan készítenénk el. Tej helyett például használhatunk kókusztejet a főzelékekbe, a karfiol izét például kifejezetten kiemeli.  És ha már kókusztej, akkor a chili, és a bazsalikom sem maradhatnak el.

Kéksajtos, brokkolis burgonyafőzelék recept


Kéksajtos, brokkolis burgonyafőzelékAzt azért tudnotok kell, hogy a kéksajtot önmagéban szeretem, belekeverni valamibe nem. Mégis hallgattam a ’nyomásra’, és így készült ez a különleges, de nagyon finom ízű főzelék brokkolival megszínezve.

Narancsos, sárgarépa főzelék recept


Narancsos, sárgarépa főzelék Télen sokkal kevesebb főzeléknövény áll rendelkezésünkre, ezért érdemes a fűszerekkel játszani, ha izgalmas főzelékeket szeretnénk az asztalunkra varázsolni. A sárgarépa remek alanya a kísérletezésnek.

Spenótos, sütőtökös csicseriborsó főzelék recept


Spenótos, sütőtökös csicseriborsó főzelékA jelentős fehérje tartalmú, élelmi rostokban gazdag csicseriborsó egy finom, változatosan elkészíthető alapanyaga az egészséges táplálkozásnak. Most egy őszi-téli főzeléket, jobban mondva ragut mutatok belőle.

Illatos, zöld karalábé főzelék recept


Illatos, zöld karalábé főzelékKrisztina megkérdezte tőlem, mitől is illatos ez a főzelék, ha megkérdeznék. Nos. Hát van benne illatos, friss kakukkfű, fokhagyma, citrom. És hogy mitől lesz zöld? A karalábé levelekből készítettem egy pesto szerű mártást, azzal dúsítottam a főzeléket. Üde, zamatos, nagyon finom.

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Design Shop