1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Főzelékek

Kókusztejes, édesburgonyás sárga lencse recept


Kókusztejes, édesburgonyás sárga lencseBár főzelék állaga van ennek az ételnek, inkább egy gazdag, laktató lencsés egytál étel. Ez egy abszolút multi-kulti étel lett, hiszen majdnem olyan, mint az indiai dhal, de thai curry pasztával ízesítettem.

Sütőtökös burgonyafőzelék recept


Sütőtökös burgonyafőzelékA sütőtök végtelen felhasználásának egy újabb módjára jutottam akkor, amikor a burgonyafőzelékkel házasítottam. A tök egy részét sütöttem, hogy kijöjjön az a jellegzetes karamelles íze. Tálaláskor tökmagolaj, és pirított tökmag dukál hozzá.

Kapros, uborkás burgonyafőzelék recept


Kapros, uborkás burgonyafőzelékNekem semmi bajom a hagyományokkal, és jóllakom egy burgonyafőzelékkel, de sokkal jobban szeretem, ha megnyalhatom utána mind a tíz ujjamat is. Mifelénk ecettel ízesítik a krumplifőzeléket, és innen jött az ötlet az ecetes, csemege uborkához, amihez már értelem szerint csatlakozott a friss kapor is.

Kukoricás zöldbab főzelék recept


Kukoricás zöldbab főzelékAmióta éttermi konyhát vezetek (Köles), azóta számtalan, néha meglepő párosítású főzeléket főzök. Meglepő módon az új kombinációk nem váltanak ki meghökkenést, sőt már várják is tőlem, tőlünk, hogy különleges legyen a napi főzelék.

Kókusztejes finomfőzelék recept – a nagyon finom-főzelék


Kókusztejes finomfőzelék recept – a nagyon finom-főzelékMostanában nagyon rákaptam a kókusztejes főzelékekre. Egyfelől, amikor lehet, kerülöm a tejtermékeket, másfelől kókusztejjel tényleg sokkal finomabb pár főzelékféle. Igaz ez a menzák rémére, a finomfőzelékre is, amit rettenetesen el lehet rontani, ha valaki csak úgy hűbelebalázs módjára csapja össze. Na, ez velünk nem történhet meg.

Kókusztejes, brokkolis karfiolfőzelék recept


Kókusztejes, brokkolis karfiolfőzelékTalán mondanom sem kell, hogy vannak olyan ’diétás’ ételek, amik sokkal finomabbak, mintha klasszikusan készítenénk el. Tej helyett például használhatunk kókusztejet a főzelékekbe, a karfiol izét például kifejezetten kiemeli.  És ha már kókusztej, akkor a chili, és a bazsalikom sem maradhatnak el.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS