1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Főzelékek

Kéksajtos, brokkolis burgonyafőzelék recept


Kéksajtos, brokkolis burgonyafőzelékAzt azért tudnotok kell, hogy a kéksajtot önmagéban szeretem, belekeverni valamibe nem. Mégis hallgattam a ’nyomásra’, és így készült ez a különleges, de nagyon finom ízű főzelék brokkolival megszínezve.

Narancsos, sárgarépa főzelék recept


Narancsos, sárgarépa főzelék Télen sokkal kevesebb főzeléknövény áll rendelkezésünkre, ezért érdemes a fűszerekkel játszani, ha izgalmas főzelékeket szeretnénk az asztalunkra varázsolni. A sárgarépa remek alanya a kísérletezésnek.

Spenótos, sütőtökös csicseriborsó főzelék recept


Spenótos, sütőtökös csicseriborsó főzelékA jelentős fehérje tartalmú, élelmi rostokban gazdag csicseriborsó egy finom, változatosan elkészíthető alapanyaga az egészséges táplálkozásnak. Most egy őszi-téli főzeléket, jobban mondva ragut mutatok belőle.

Illatos, zöld karalábé főzelék recept


Illatos, zöld karalábé főzelékKrisztina megkérdezte tőlem, mitől is illatos ez a főzelék, ha megkérdeznék. Nos. Hát van benne illatos, friss kakukkfű, fokhagyma, citrom. És hogy mitől lesz zöld? A karalábé levelekből készítettem egy pesto szerű mártást, azzal dúsítottam a főzeléket. Üde, zamatos, nagyon finom.

Chilis, kukoricás burgonyafőzelék recept


Chilis, kukoricás burgonyafőzelékMi magyarok szeretjük a főzelékeket, de hajlamosak vagyunk arra, hogy leragadjunk pár sablonos recept mellett. Pedig még egy krumplifőzeléket is fel lehet turbózni egy kis trükkel, és pár extra alapanyaggal. Ez a chilis, kukoricás variáció például egyszerűen zseniális.

Tejfölös gyöngybab főzelék recept


Tejfölös gyöngybab főzelék Csak néztem azokat a helyes kis fehér gyöngy formájú babszemeket, és ez a főzelék jutott róluk eszembe. De mivel szeretek színeket vinni az ételekbe, most is trükköztem. Apróra vágott, sült pritamin paprikát kevertem bele, és a végén aprított petrezselyemmel szórtam meg.

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ