1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Diéták

Vegetáriánus étrend pro és kontra


Vegetáriánus étrend pro és kontraA vegetáriánus étrend világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Követői első sorban az egészséges étrend kialakítása miatt döntenek e mellett az étrend mellett, de az okok mögött lehet elvi, erkölcsi, vallási, környezetvédelmi, és egyéb megfontolás is. Bár az alapvetően növényi táplálkozás valóban egészséges, és számos pozitív hatása van, érdemes ezt is tudatosan megtervezni. Egy rosszul vagy hiányosan megtervezett vegetáriánus étrendnek veszélyei is vannak.

Bővebben...

Édes élet? – a 2-es típusú diabéteszről


zöldségekKórélettani szempontból a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása összetett, több különböző tényezőtől függő folyamat. Az elhízás, a mozgásszegény életmód, az öregedés vagy genetikai okok egyaránt állhatnak az inzulinérzékenység csökkenése (az ún. inzulin rezisztencia), illetve az ennek következtében kialakuló vércukorszint-szabályozási zavar hátterében.

Bővebben...

A mediterrán étrend segíthet a bőrdaganatok megelőzésében


mediterrán diétaKi ne szeretne a nyáron eltölteni egy napot a tengerparton - azonban mindig számolni kell a sugárzás káros hatásaival. Dr. Niva Shapira és a Tel Avivi Egyetem kutatói megállapították, hogy étrendünk segítségével biztonságosabbá tehetjük a napsütést. A mediterrán étrend segíthet a bőrdaganatok megelőzésében.

Bővebben...

A gabona hatása a cukorbetegekre


Keksz teljes őrlésű lisztbőlA teljes kiőrlésű gabona általános élettani hatásáról már sokat hallottunk. Ami azonban új, hogy új segítség a cukorbetegeknek is. A korszerű táplálkozási tanácsadással egyező eredményű tudományos vizsgálat adatait az Amerikai Szívgyógyász Társaság folyóirata, a Circulation (Keringés) közölte.

Bővebben...

Nyári léböjt kúra a szépségért


barackturmixManapság a lébőjt kúra egyre divatosabb az egész világon, szépülni vágyó nők és férfiak ezrei választják rendszeresen a méregtelenítés ezen régi/új módszerét. Ennek a kúrának az az alapja, hogy ...

Bővebben...

Tojásos reggeli a karcsúság titka


Tojáskrém Egy új tanulmány kimutatta, hogy a reggelire elfogyasztott fehérjedús tojás csökkenti az éhségérzetet és az ebéd közben ill. a nap többi részében bevitt kalóriák mennyiségét.

Bővebben...

RECEPTEK

Add a Startlaphoz