Ragasztó purhab felhasználása

Az építőiparban különféle segédanyagokat használnak a különböző munkálatokhoz.

Az egyik ilyen anyag nagy népszerűségnek örvend, ez pedig ragasztó purhab, közismertebb nevén ragasztóhab.

Ez a ragasztóhab akárcsak rokona a purhab szintén, kiváló tömítő, hő-, és hangszigetelő anyag is egyben. Nevéből látszik, hogy leginkább különböző anyagok ragasztásához, rögzítéséhez használják.

Leginkább a szárazépítészetben kedvelt és általában rétegelt lemezek, gipszkartonok, ablakkeretek ragasztásához és külső szigetelésére használják. Továbbá használják még a az épületgépészetben is, itt viszont általában a csövek szigetelésére, áttörések kitöltésére, valamint egyéb felhasználások esetében OSB, fa, parafa, kőzetgyapot, beton, természetes kő, fémfelületek, dekorációs elemek, bitumen alapú fedések, kemény műanyagok ragasztására használják.

Fontos tudni, hogy teflon, szilikon PP, PE és poliamid felületeken nem alkalmazható, valamint nem UV álló.

Alacsony tágulása és kiváló kiadóssága folytán az építőipar szinte minden alapanyagát ragasztja és tömíti, miközben szigeteli is azt. Gyors kötésének köszönhetően akár 60 perc után a szigetelés és ragasztás készen áll a következő munkafolyamatra, amely lehet akár vakolás vagy festés.

A ragsztó purhab előnyei közé tartozik, hogy gyorsan és igen erősen ragaszt, jó hézagkitöltő tulajdonsággal rendelkezik, kiváló hang-, és hőszigetelő. Fontos, hogy a ragasztani kívánt felület portól és zsírtól mentes legyen, de a felület legyen nedvesített, ezáltal erősebb tapadás érhető el.

 

About Rita

Check Also

Top 4 illóolaj narancsbőr ellen

Illóolajjal a narancsbőr ellen! A cikkben egy számos ember számára fontos és érintett témakört fogunk …