Mikor látogatható meg a gerinc gyógyász?

A gerincbetegségek kialakulásában szerepet játszhatnak a sérülések, a fejlődési rendellenességek, a kopások, valamint a gyulladások. A gerinc gyógyász először felderíti a lehetséges okokat, amelyek a fájdalmak hátterében állnak. Ehhez elrendeli a radiológiai és laboratóriumi vizsgálatokat. A porckorongsérv vagy kopás könnyen kimutatható a mágneses rezonanciás, vagyis az MRI elemzésnek köszönhetően. A CT vizsgálatot is elrendelhetik a szakorvosok, aminek során a csontizotóp vagy csontdenzitometria, vagyis a csontsűrűség mérése megtörténik. A gerinc gyógyász a pácienseknek segíthet az egészséges életmód kialakításában. Előírja azt, hogy milyen ételeket és italokat lehet fogyasztani.

Emellett meghatározza azt is, hogy milyen sporttevékenységek végezhetőek. Erre azért van szükség, hogy a mindennapi terhelés következtében, mint például vásárláskor a gerincoszlop kímélve legyen. A gerinc gyógyász felkeresésekor konzultációra kerül sor. A megbeszélésen a szakember kikérdezi a beteget az észrevételeivel kapcsolatban és átolvassa a kórelőzményeket. Ha időben kér segítséget, akkor sokkal rövidebb időn belül várhat javulást. Ha a betegség súlyosabb, akkor a gerinc gyógyász elrendelheti a sebészeti beavatkozást.

Az operáció célja, hogy a páciens fájdalmai mihamarabb megszűnjenek. A különböző vizsgálatokra kérhet online időpontot. A dokio.hu azért alakult meg, hogy az egészségüggyel kapcsolatos teendőket megkönnyítse, egyszerűbbé tegye. A portál a nap 24 órájában a felhasználók rendelkezésére áll. A szolgáltatások között fellelhető a személyre szabott tudástár, az időpont foglalási rendszer, valamint az egyéni tünetellenőrzés. Ez a program körülbelül 10-15 kérdést tartalmaz, amelyeket őszintén kell megválaszolni. A dokio.hu nagyon sok embernek nyújt támogatást. A tünetellenőrzésnek köszönhetően tájékozódhat azzal kapcsolatban, hogy hová forduljon segítségért.

Az applikáció orvosilag felülvizsgált és mesterséges intelligenciával támogatott. Elegendő a keresőbe beütni a tapasztalt tünetet és azonnal megjelennek a lehetséges okok. A doki.hu oldal több mint 50 000 regisztrált felhasználóval büszkélkedik, emellett 15 egészségügyi intézménnyel áll partnerségben, ami egyáltalán nem kevés. A weblapon 400 magánorvos profilja érhető el. A dokio.hu e-mail-en keresztül emlékeztetőt küld az érintetteknek azzal kapcsolatban, hogy ne feledkezzenek meg a vizsgálatok időpontjáról. A virtuális levélbázist napi rendszerességgel érdemes felkeresni és elolvasni az értesítéseket. Tegyen az egészségéért!

About Sovani Antali

Check Also

vízszigetelés

A sikeres vízszigetelés titka

Az otthonok védelmének többféle formája létezik. Nem egyszerűen csak az illetéktelen behatolóktól kell tartani, mert …