Mikor látogatható meg a gerinc gyógyász?

A gerincbetegségek kialakulásában szerepet játszhatnak a sérülések, a fejlődési rendellenességek, a kopások, valamint a gyulladások. A gerinc gyógyász először felderíti a lehetséges okokat, amelyek a fájdalmak hátterében állnak. Ehhez elrendeli a radiológiai és laboratóriumi vizsgálatokat. A porckorongsérv vagy kopás könnyen kimutatható a mágneses rezonanciás, vagyis az MRI elemzésnek köszönhetően. A CT vizsgálatot is elrendelhetik a szakorvosok, aminek során a csontizotóp vagy csontdenzitometria, vagyis a csontsűrűség mérése megtörténik. A gerinc gyógyász a pácienseknek segíthet az egészséges életmód kialakításában. Előírja azt, hogy milyen ételeket és italokat lehet fogyasztani.

Emellett meghatározza azt is, hogy milyen sporttevékenységek végezhetőek. Erre azért van szükség, hogy a mindennapi terhelés következtében, mint például vásárláskor a gerincoszlop kímélve legyen. A gerinc gyógyász felkeresésekor konzultációra kerül sor. A megbeszélésen a szakember kikérdezi a beteget az észrevételeivel kapcsolatban és átolvassa a kórelőzményeket. Ha időben kér segítséget, akkor sokkal rövidebb időn belül várhat javulást. Ha a betegség súlyosabb, akkor a gerinc gyógyász elrendelheti a sebészeti beavatkozást.

Az operáció célja, hogy a páciens fájdalmai mihamarabb megszűnjenek. A különböző vizsgálatokra kérhet online időpontot. A dokio.hu azért alakult meg, hogy az egészségüggyel kapcsolatos teendőket megkönnyítse, egyszerűbbé tegye. A portál a nap 24 órájában a felhasználók rendelkezésére áll. A szolgáltatások között fellelhető a személyre szabott tudástár, az időpont foglalási rendszer, valamint az egyéni tünetellenőrzés. Ez a program körülbelül 10-15 kérdést tartalmaz, amelyeket őszintén kell megválaszolni. A dokio.hu nagyon sok embernek nyújt támogatást. A tünetellenőrzésnek köszönhetően tájékozódhat azzal kapcsolatban, hogy hová forduljon segítségért.

Az applikáció orvosilag felülvizsgált és mesterséges intelligenciával támogatott. Elegendő a keresőbe beütni a tapasztalt tünetet és azonnal megjelennek a lehetséges okok. A doki.hu oldal több mint 50 000 regisztrált felhasználóval büszkélkedik, emellett 15 egészségügyi intézménnyel áll partnerségben, ami egyáltalán nem kevés. A weblapon 400 magánorvos profilja érhető el. A dokio.hu e-mail-en keresztül emlékeztetőt küld az érintetteknek azzal kapcsolatban, hogy ne feledkezzenek meg a vizsgálatok időpontjáról. A virtuális levélbázist napi rendszerességgel érdemes felkeresni és elolvasni az értesítéseket. Tegyen az egészségéért!

About Sovani Antali

Check Also

Ha kell egy jó kazán szerelő mester

Lehet, hogy olyan vagyok, mint az egyik kedvenc sorozatom főszereplője, mert egyenesen imádom a vonatokat! …