Több lépésből áll az arctisztítás

Nekünk, nőknek különösen fontos, hogy este megtisztítsuk a bőrünket a sminktől, valamint a nap folyamán felhalmozódott szennyeződésektől. Ebből a szempontból nagyon ajánlott az arctisztítás természetes eszközeinek használata. A natúrkozmetikumok hatékonyan távolítják el a felesleges faggyút és a szennyeződéseket, még akkor is, ha azok a bőr mélyebb rétegeiben rekedtek, közben nem károsítják a bőr védőköpenyét. Az alapos arctisztítás után pedig jöhet a hidratálás. Minden bőrtípusnak szüksége van hidratálásra, beleértve a kombinált, zsíros, érzékeny, száraz és érett bőrt is. A hidratálást az elhalt hámréteg hámlasztása kell kövesse.

Ez a lépés különösen ajánlott a kombinált és pattanásos bőrűeknek, de valójában mindenkinek szüksége van rá, mivel kisimítja a bőrt és előkészíti azt a maszkok és bőrápoló krémek hatóanyagainak befogadására. Az elhalt bőr hámlasztására szolgáló természetes arcápoló kozmetikumok különböző változatokban kaphatóak. A megfelelő hatóanyagok és ápolás biztosítása szintén fontos aspektus. Ezekhez olyan arckrémeket, pakolásokat és egyéb kozmetikumokat ajánlunk, amelyek összetevőiktől függően javítják a bőr megjelenését. Az arctisztítás és az arcápolás számos eljárást igényel, amit a megfelelő kozmetikumok könnyítenek meg.

Teafa olaj értékes hatóanyagokkal

Bár a neve egy népszerű forró italra utal, ennek a kivonatnak semmi köze az általunk ismert teához. A teafa olaj felettébb értékes és természetes fertőtlenítő, vírusellenes és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Mit tud még nyújtani nekünk ez az egyedülálló illóolaj? A melaleuca néven is ismert növény leveleinek kiválasztásával nyerik. Minősége elsősorban attól függ, hogy mennyi ideig tart az előállítási folyamat, mennyi ideig gyűjtik a nyersanyagot és miként tárolják a teafa olajat. Ideális körülmények között, ez a termék több mint száz különböző kémiai vegyületet tartalmaz, amelyek értékesek a bőr egészsége és vonzó megjelenése szempontjából.

Hosszú és helytelen tárolás következtében nemcsak az értékes összetevőit veszíti el, hanem irritáló tulajdonságokat is szerezhet, ezért mindig fénytől védve és alacsony hőmérsékleten kell tárolni. A teafa olaj jól alkalmazható a zsíros és pattanásos bőrre, gombás fertőzésekre, valamint a nehezen gyógyuló sebek és csípések gyógyulásának elősegítésére. Ez a termék segít a körmök gombás fertőzései, valamint a felső légúti fertőzések, mint az arcüreggyulladás és a torokbetegségek leküzdésében is. Az arcápolásban a teafa olaj kisimítja az arcbőrt anélkül, hogy túlságosan kiszárítaná az érzékeny felhámot.

About Sovani Antali

Check Also

Top 4 illóolaj narancsbőr ellen

Illóolajjal a narancsbőr ellen! A cikkben egy számos ember számára fontos és érintett témakört fogunk …