Kép felrakása falra egyszerűen ragasztással

Amikor gyors és lehetőleg egyszerű megoldást keresünk bizonyos feladatokra, akkor érdemes alaposan körülnézni a lehetőségek között, mielőtt cselekednénk. A kép felrakása falra bár egyszerűnek tűnik, olykor sokkal bonyolultabb, mint elsőre gondolnánk. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen fallal állunk szemben, amire dolgoznunk kell.

A régebbi építésű ingatlanok esetében előfordul, hogy még tapasztott felületek vannak, amik a megkezdésük után egyszerűen porlanak. Ezekbe még a tipli befúrása sem jöhet szóba, mert még az is kijön a helyéről. A kép felrakása falra tehát a csavarozás tekintetében nem mindig élhető megoldás. Ellenben, ha fa falról van szó, már más a helyzet. Ilyenkor ez nem jelent akadályt, sőt még szeget is ragadhatunk, mert az ugyanúgy megfelel a feladatra. A panellakások esetében a vasbeton tartószerkezetekbe fúrni csak nagy átütőerővel lehet, amire esetenként nincs lehetőség.

A kép felrakása falra itt megint problémás lehet. Az egyik leghatékonyabb megoldás a ragasztás. Ez gyors, egyszerű és kellően tartós eljárás, amire bátran lehet számítani. A hun.sika.com weboldalon megtalálható az a Sikaflex® 118 Extreme Grab ragasztó készítmény, ami egyedi komponenseinek hála azonnali terhelhetőséget tesz lehetővé. Ennél fogva a kép felrakása falra rendkívül egyszerű, csupán némi előkészületet igényel.

Fontos a szennyeződésektől, esetleges pergő részektől teljesen mentes falrész. Az sem árt, ha alaposan megfontoljuk a helyet, mert azon nem igazán lehet majd változtatni a felhelyezést követően. A kép felrakása falra tehát elvégezhető gyorsan, ha erre igény merül fel, csak tudnunk kell, mi után nyúljunk adott esetben.

About Rita

Check Also

Ha kell egy jó kazán szerelő mester

Lehet, hogy olyan vagyok, mint az egyik kedvenc sorozatom főszereplője, mert egyenesen imádom a vonatokat! …