Öntözőrendszer karbantartással a meghibásodások ellen

Mint minden eszközre, a locsolórendszerre is ráfér időnként a karbantartás. A rendszeres öntözőrendszer karbantartás segít abban, hogy a berendezés hosszú ideig hibátlanul működhessen. Ezzel pénzt is megspórolunk hosszútávon. Tudta, hogy egy jól karbantartott locsolórendszer akár évtizedekig is kiszolgálhatja a kert igényeit? Pontosan ezért is, érdemes ezt a műveletet évente végezni. A tavaszi üzembehelyezés akár önállóan is megoldható, ugyanakkor vannak, akik megnyugtatóbbnak tartják a szakember jelenlétét. A tavaszi öntözőrendszer karbantartás esetében is nyugodtan hívhatunk szakembert.

A téli kompresszoros kifújás szintén fontos, amit ősszel, még a fagyok beállta előtt, nagyjából október végéig, november elejéig el kell végezni. Az öntöző víztelenítésével megelőzhetjük a fagyási károkat. Speciális helyzetnek nevezzük az úgynevezett eseti öntözőrendszer karbantartás fogalmát. Ez azoknál a rendszereknél szükséges például, amelyek olyan vízforrásból vannak üzemeltetve, amelyek homokolnak. A homokleválasztót ebben az esetben a teljes telítődés elkerülése miatt üríteni kell. Ehhez nem minden esetben kell szakembert hívni, de természetesen nem tilos.

A kertészellátó akár télen is gyakran látogatható

Tény, hogy a kerti munkák zöme nem a téli hónapokra esik, azonban ilyenkor is szükség lehet egy-egy fontos eszközre. A jól felszerelt kertészellátó ráadásul fizikailag és online egyaránt megközelíthető. A tavaszi, nyári munkákhoz rengeteg eszköz, kellék szükséges, azonban az olyan dolgok, mint a kéziszerszámok, kertészeti védőkesztyűk, locsolótömlők akár ilyenkor is jól jönnek a házba. A budapesti és internetes kertészellátó rendkívül nagy segítséget nyújt mindazoknak, akik egy helyen szeretnének sok hasznos eszközt beszerezni, korrekt áron.

A termékpalettán megtalálhatóak a fű- és lombgyűjtők, virághagyma tartó edények, de akár a kerti tó ápolók, haleleségek, keringető szivattyúk is. Többek között gyepműtrágyákat, növényápoló szereket, geotextilt, vakondhálót, gyökércsapdát is tart a kínálatában. Fontos kiemelni ugyanakkor, hogy a polcokon a legjobb minőségű öntözéstechnikai alkatrészek is jelen vannak, bőséges felhozatalban. Az sem mellékes ugyanakkor, hogy a kiváló minőségű termékek mellett, a vásárlók barátságos és profi szakmai segítséggel is gazdagodhatnak, hiszen a bolt szakemberei hatalmas tapasztalattal rendelkeznek, mind az öntözéstechnika, mind pedig a kertépítés terén. A kertészellátó online változata ráadásul még kényelmes vásárlást is biztosít az ügyfeleinek.

About Sovani Antali

Check Also

Legénybúcsús pólók korát éljük még mindig – szerencsére!

Nektek mi jut eszetekbe első körben egy legénybúcsúról? Nyilván a bulizás, az alkohol és a …