A rejtélyes BOSCH klíma

Újdonság Európának légkondicionálás frontján, egyenesen a BOSCH-tól

A BOSCH márka a klímakészülékek világán kívül egy nemzetközileg elismert és megbízható márka, jól kiépített márkaszervizekkel. A BOSCH klíma fogalma Magyarországon egyelőre nem olyan erősen él a köztudatban, mint például a márka neve alatt gyártott szerszámok, vagy háztartási berendezések és eszközök. Ennek az egyik oka az, hogy pusztán 4 éve kezdett el a BOSCH klímákért felelős üzletága terjeszkedni Európán belül. A cég napjainkra megtalálható Magyarországon kívül Spanyolországban, Lengyelországban, Bulgáriában, Romániában, Szerbiában és Horvátországban.

Minden BOSCH klíma a második legnagyobb kínai klímagyártással foglalkozó gyárban (Midea) készül, így a termékek mögött a tapasztalat és a minőség áll. A BOSCH klímák alkatrészeinek utánpótlása és a szerviz még nem maximálisan megoldott a fentebb felsorolt területeken, azonban a márka folyamatosan fejlődik és alkalmazkodik a vevői igényeihez, nem csak a rivális márkák diktálta piaci igényekhez.

Tulajdonképpen az kedvezett és ösztönözi még most is a BOSCH klímaszériák elterjedését Magyarországon, hogy az Európai Unióban a 2013. elejétől érvényes új rendelet, az ErP-irányelv (Energy Related Products) szabályozza a klímaberendezések energiahatékonyságát. A jogszabály a 12 kW-nál kisebb teljesítményű, LOT10 termékcsoportba sorolt energia felhasználó berendezésekre, így a klímaberendezésekre is vonatkozik. A BOSCH klíma ennek a rendeletnek nem csak megfelel, hanem meg is haladja annak elvárásait.

A Climate 5000 és Climate 8500 névre hallgató BOSCH klíma kínálat európai igényekhez lett maximálisan igazítva, ezzel együtt kiemelkedően jól teljesít a magyarországi kontinentális éghajlaton is. Az egyre szélsőségesebb időjárásunk ellenére is megbízható a BOSCH klíma. 50°C-ig képes hűteni, ami az egyre elviselhetetlenebb és magasabb hőmérsékletű magyar nyári hónapok alatt maximálisan kihasználható. A fűtésre optimalizált funkciókat ugyanúgy szabadon használhatóak itthon is, -15°C hőmérsékletig működik a klíma probléma és hibaüzenet nélkül.

Magyarországon viszonylag kevés szerelő rendelkezik még releváns tapasztalattal a BOSCH klíma felszerelésében, így érdemes olyan szakembert keresni, aki valóban tisztában van a készülék tulajdonságaival. Nem ritka, hogy az új termék megismerése helyett inkább a jutalékrészesedéssel értékesíthető régebbi (de nem feltétlenül megbízható) márka termékét ajánlják helyette. Ne engedje, hogy félrevezessék – egy jó szakember nyitott az újdonságokra, és csak több tapasztalat után mond véleményt egy termékről!

About Rita

Check Also

Ha kell egy jó kazán szerelő mester

Lehet, hogy olyan vagyok, mint az egyik kedvenc sorozatom főszereplője, mert egyenesen imádom a vonatokat! …