A rejtélyes BOSCH klíma

Újdonság Európának légkondicionálás frontján, egyenesen a BOSCH-tól

A BOSCH márka a klímakészülékek világán kívül egy nemzetközileg elismert és megbízható márka, jól kiépített márkaszervizekkel. A BOSCH klíma fogalma Magyarországon egyelőre nem olyan erősen él a köztudatban, mint például a márka neve alatt gyártott szerszámok, vagy háztartási berendezések és eszközök. Ennek az egyik oka az, hogy pusztán 4 éve kezdett el a BOSCH klímákért felelős üzletága terjeszkedni Európán belül. A cég napjainkra megtalálható Magyarországon kívül Spanyolországban, Lengyelországban, Bulgáriában, Romániában, Szerbiában és Horvátországban.

Minden BOSCH klíma a második legnagyobb kínai klímagyártással foglalkozó gyárban (Midea) készül, így a termékek mögött a tapasztalat és a minőség áll. A BOSCH klímák alkatrészeinek utánpótlása és a szerviz még nem maximálisan megoldott a fentebb felsorolt területeken, azonban a márka folyamatosan fejlődik és alkalmazkodik a vevői igényeihez, nem csak a rivális márkák diktálta piaci igényekhez.

Tulajdonképpen az kedvezett és ösztönözi még most is a BOSCH klímaszériák elterjedését Magyarországon, hogy az Európai Unióban a 2013. elejétől érvényes új rendelet, az ErP-irányelv (Energy Related Products) szabályozza a klímaberendezések energiahatékonyságát. A jogszabály a 12 kW-nál kisebb teljesítményű, LOT10 termékcsoportba sorolt energia felhasználó berendezésekre, így a klímaberendezésekre is vonatkozik. A BOSCH klíma ennek a rendeletnek nem csak megfelel, hanem meg is haladja annak elvárásait.

A Climate 5000 és Climate 8500 névre hallgató BOSCH klíma kínálat európai igényekhez lett maximálisan igazítva, ezzel együtt kiemelkedően jól teljesít a magyarországi kontinentális éghajlaton is. Az egyre szélsőségesebb időjárásunk ellenére is megbízható a BOSCH klíma. 50°C-ig képes hűteni, ami az egyre elviselhetetlenebb és magasabb hőmérsékletű magyar nyári hónapok alatt maximálisan kihasználható. A fűtésre optimalizált funkciókat ugyanúgy szabadon használhatóak itthon is, -15°C hőmérsékletig működik a klíma probléma és hibaüzenet nélkül.

Magyarországon viszonylag kevés szerelő rendelkezik még releváns tapasztalattal a BOSCH klíma felszerelésében, így érdemes olyan szakembert keresni, aki valóban tisztában van a készülék tulajdonságaival. Nem ritka, hogy az új termék megismerése helyett inkább a jutalékrészesedéssel értékesíthető régebbi (de nem feltétlenül megbízható) márka termékét ajánlják helyette. Ne engedje, hogy félrevezessék – egy jó szakember nyitott az újdonságokra, és csak több tapasztalat után mond véleményt egy termékről!

About Rita

Check Also

Hellspin

Hellspin – a szezonális dekorációk varázsa

Húsvét és karácsony – ez az a két ünnep, amikor a legtöbb háztartásban előkerülnek valamilyen …