Tegyünk meg mindent a vizesedés ellen

A hűvös, téli időszak gyakran okozhat olyan problémákat, amik a későbbiekben elég jelentős kihívásosakat idéznek elő. A vizesedés kezdetben csak apró kellemetlenségnek tűnik, de amint a folyamat átlép egy másik fázisba, akkor a vakolat leválása is bekövetkezhet. Ezt nem szabad engedni, tehát, ha csak a gyanú felmerül a salétromosodásra, akkor mielőbb lépni kell. Szerencsére ma már minden eszköz és információ, valamint fontos termék elérhető, amivel a vizesedés véglegesen megszüntethető. Némi odafigyeléssel és lelkesedéssel a szakemberekre sem kell várni heteket, olykor hónapokat.

Gyakran a mesterek amúgy is leterheltek, így lehet csak későn érnének rá a vizesedés elhárítására. Mivel minden nap meghatározó, ezért vegye kezdetét mihamarabb a szükséges beavatkozás. A vakolat egy kis részének az eltávolítása elengedhetetlen a lábazaton. Majd elkészíthetők a furatok, ahová bejuttatva a vízzáró krémet az elterül és védelmet ad. Nem kell várni sokat, mert a lélegző vakolattal azonnal visszaépíthető a külső rész. A vizesedés ilyen formában nem fog tovább haladni és a nagyobb pórusokkal rendelkező speciális vakolat belsejében a sókristályok kapnak helyet a megtelepedésre, anélkül, hogy kárt okoznának.

A pontos részleteket a hun.sika.com oldalon lehet megtalálni. Itt speciális készítmények szintén megrendelhetők, amik bevetésével a vizesedés végleg leküzdhető. A módszer és termékek adottak, már csak neki kell kezdeni a munkálatnak, lehetőleg még a hideg és nedvesebb hónapok beköszönte előtt. Őrizzük meg otthonunk kényelmét és biztonságát azzal, hogy odafigyelünk a jelekre és bármi baj van azonnal elhárítjuk azt.

About Rita

Check Also

Ha kell egy jó kazán szerelő mester

Lehet, hogy olyan vagyok, mint az egyik kedvenc sorozatom főszereplője, mert egyenesen imádom a vonatokat! …