Dixit társasjáték képzeletbeli utazásokhoz

Talán semmi sem hozza össze annyira a szűkebb, tágabb családot, mint a fiatalabb és az idősebb korosztálynak egyaránt élvezetes közös játék. A számos díjat nyert Dixit társasjáték festőien szép kivitelezésével már az első pillanatban meghódítja a minőségi szórakozásra vágyó gyermekeket és felnőtteket, közelebbi megismerése során pedig csak fokozódik a vidám együttlétek résztvevőinek lelkesedése.

De miről is szól tulajdonképpen ez a 8 éves kortól ajánlott kaland? A Dixit társasjáték – amint azt a dobozán is olvashatjuk – „a határtalan képzelet játéka”. Egyszerre legkevesebb 3, legtöbb 8 személy vehet részt a fantázia kínálta utazásban, aminek során egy gyönyörű látványvilágú kártyalap tartalmát kell a játékosnak egy nem túl konkrét, de nem is túl elvont szóval, mondattal vagy mondattöredékkel érzékeltetnie. Ezt követően, a mesélő és a többi résztvevő is lefordítva egymás mellé helyezi a kártyáit, amelyek jól meg lesznek keverve, majd a hallgatóság tagjainak ki kell találniuk, hogy melyik lap tükrözi az elhangzottakat. Ha mindenki jól vagy rosszul tippel, a mesélő pontot veszít, ahogy a téves kártyát megjelölő játékos is. Ilyen esetben egyikük sem léphet tovább a játékmezőn. Azonban, ha helyes és helytelen megfejtések is akadnak, a mesélő és a jól válaszoló is előbbre jut a cél felé. A Dixit társasjáték, a szórakoztatás mellett, számos jótékony hatással bír, fejleszti a kreativitást, az asszociációs készséget, a figyelmet és nem utolsósorban az emberismeretet.

A játék sokoldalúságát az adja, hogy számos közegben, mint nyaraláson, születésnapokon, a karácsonyi együttlét során és a hétköznapokban is elővehető. Mivel kitűnően segíti a személyiség kibontakozását, pszichológusok, mentorok és mentálhigiénés szakemberek is szívesen használják a Dixit társasjátékot a klienseikkel való kommunikáció során. Az okosjatek.hu virtuális kereskedésben néhány kattintással megrendelhető ez a zseniális termék. Válassza bizalommal a családi és baráti összejövetelekre a Dixit társasjátékot, ami garantáltan élményszerűvé teszi az együtt töltött időt!

About Sovani Antali

Check Also

grp rács

Mindig jó választás az GRP rács

A biztonságos közlekedésre nem csak az utcán van igény, hanem a különböző munkahelyeken ugyanúgy. Egy …