Bárki elkezdheti a dekupázst

Ez a technika napról-napra népszerűbbé válik. Miért van ez így? Nevezetesen azért, mert a dekupázs lehetővé teszi a fenomenális hatások elérését anélkül, hogy különleges művészi képességekkel kellene rendelkeznünk. Milyen következtetést lehet ebből levonni? Elsősorban azt, hogy a technika mindenkinek szól, függetlenül attól, hogy hány éves vagy milyen művészi képességei vannak.

Miből áll a folyamat? Egyszerűen csak rá kell ragasztani a kivágott szalvéta- vagy papírdarabokat az előre előkészített felületre, hogy azok egy festmény kinézetét utánozzák. Mi szükséges hozzá? A modern hobbiboltokban minden szükséges anyagot megtalálunk, hogy eredeti dekorációkat készíthessünk a változatos alkalmakra.

Ezek közé tartoznak a kiváló minőségű szalvéták és papírok, illetve a tartós és hatékony speciális festékek, mint például az akril, a fémes vagy 3D hatás elérése érdekében. Mire lesz még szükségünk ahhoz, hogy dekupázs módszerrel díszítsük a tárgyakat? Természetesen minőségi vízbázisú ragasztóra, ami ráadásul megvédi a díszített tárgyakat.

Nyilvánvalóan, ha mindezek a rendelkezésünkre állnak, még nem kezdhetünk neki az alkotásnak, ha nincs alapunk, amit díszíthetnénk. Erre a célra szolgálhatnak fából, akrilból, üvegből, papírmaséból és porcelánból készült dekorációs tárgyak. Az antikoló paszták és festékek pedig hosszantartó hatást és a dekupázs módszerrel készült munkák befejezésének változatos módját biztosítják. A dekupázs technikával díszített tárgyak a karácsonyi asztal eredeti díszévé vagy valamelyik családtagunknak szánt ajándékká válhatnak.

About Sovani Antali

Check Also

vízszigetelés

A sikeres vízszigetelés titka

Az otthonok védelmének többféle formája létezik. Nem egyszerűen csak az illetéktelen behatolóktól kell tartani, mert …