1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gluténmentes édesburgonyás, limeos kuglóf – Segítsüti 2016

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 2
GyengeLegjobb 


A 2016-os tavaszi Segítsüti akció a Démétér Alapítvány által üzemeltetett Csontvelő-transzplantáción átesett gyerekek rehabilitációs osztályának a fejlesztése óriási társadalmi összefogással valósult meg. Ezt a kiemelkedően fontos tevékenységet igyekszik a Segítsüti Alapítvány segíteni 2016. tavaszi kampányával. Terveink szerint gyógyszeradagoló pumpákat fogunk vásárolni a  befolyt összegből.Amennyiben teheted, vegyél részt a 3 napos licitáláson, szavazz a kuglófomra, vagy más számodra tetsző süteményre, és segíts bennünket ebben a törekvésben.


Gluténmentes édesburgonyás, limeos kuglóf – Segítsüti 2016


Hozzávalók a tésztához:
1 csomag Hadarik Rita gluténmentes gyümölcskenyér lisztkeverék
250 gramm sütőben sült édesburgonya
100 gramm vaj
150 ml tej
2 db M-es tojás
80 porított eritrit
1 db lime
+ rizsliszt a forma szórásához
Hozzávalók a krémhez:
300 g mascarpone
45-50 g porcukor vagy porított eritrit
2 lime reszelt héja
1 lime leve
+ pirított kókuszforgács



A süteményport egy keverőtálba öntjük, belekeverjük a 80 gramm porított eritritet (vagy cukrot).
A vajat felolvasztjuk.
Az olvasztott vajból egy keveset arra használunk fel, hogy a kuglófformát alaposan átkenjük vele belülről. A kivajazott formát ezt követően rizsliszttel körbeszórjuk.
A sütőben, héjastól megsütött édesburgonyát egy turmixkehelybe tesszük a tojásokkal, és a tejjel együtt. Krémesre turmixoljuk.
Az édesburgonyás pürét, egy lime kifacsart levét, és az olvasztott vajat a szárazanyagokhoz adjuk, és alaposan elkeverjük.
Beleformázzuk a masszát a formába, és 170 fokos, előmelegített sütőben kb. 40 percen át sütjük
TIPP: Végezzünk tűpróbát, mielőtt kivennénk a sütőből. Akkor jó, ha a tűre, vagy a pálcikára már nem ragad a tészta.
Még forrón borítsuk ki. Langyosan fogyasszuk.
10-12 szelet lesz belőle.
A mascarponet egy gépi habverővel dolgozzuk krémes állagúra, és vonjuk be vele a kuglófot.
A tetejét szórjuk meg pirított kókuszforgáccsal.
Hűtsük le 1 órát, majd fogyaszthatjuk.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL