1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gluténmentes répatorta recept földimandula liszttel

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


A földimandula egy viszonylag új slágernövény, aminek gyakorlatilag semmi köze a mandulához, hisz termése nem csonthéjas, sőt gumója a föld alatt keresendő. Édeskés íze azonban hasonlít a manduláéhoz. Lisztje gluténmentes, ami jó hír a gluténérzékenyek számára.


Gluténmentes répatorta földimandula liszttel


Hozzávalók:
150 g Pödör földimandula liszt
csipet só
½ mk bourbon vanília őrlemény
1 csapott mk őrölt fahéj
késhegynyi szódabikarbóna
3 db M-es tojás
150 g sárgarépa
100 g melaszos nádcukor
2 ek Pödör sárgabarack olaj
1 kezeletlen citrom reszelt héja
100 g krémes ricotta
1 ek méz
+ liofilizált áfonya



A földimandula lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a szódabikarbónával.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgarépát nagyon finomra reszeljük.
A tojássárgát habosra keverjük a cukorral, és a Pödör sárgabarackmag olajjal.
A tojáskrémbe keverjük a reszelt répát.
A masszába keverjük a fűszeres lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, oldalát kivajazzuk, és földimandula liszttel megszórjuk.
A masszát a kilisztezett formába öntjük.
A tortát 180 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőbe tesszük, és 15 percig így sütjük. Majd visszavesszük a hőfokot 150 fokra, és további 25 percig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni. Végül mézzel kikevert krémes ricottával kenjük át a tetejét, és megszórjuk liofilizált áfonyával.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL