1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Laktózmentes, erdei gyümölcsös torta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 2
GyengeLegjobb 



Ismét a Magic Milk laktózmentes termékeire esett a választásom, amikor ezt a tortát sütöttem. Annyira finom lett, hogy a süteményeket nem kedvelő mostohám repetázott belőle. Az a jó ezekben a Magic Milk termékekben, hogy fantasztikusan jó minőségűek, észre sem venni rajtuk, hogy 'mások', mert nem mások, sőt jobbak, csak a laktózra érzékenyek is ehetnek belőle.


Laktózmentes, erdei gyümölcsös torta


Tortaforma: 24 cm átmérő


Hozzávalók a piskótához:

4 db tojás
4 ek finomra darált világos nádcukor
csipet só
3 ek liszt
1 ek darált mák
1 mk sütőpor
1 ek olaj (pl. kókuszolaj)

Hozzávalók a krémhez:
500 g Magic Milk laktózmentes tejföl
170 g finomra darált világos nádcukor
300 ml Magic Milk habtejszín
1 citrom reszelt héja, és leve
300 g szeder
12 lap zselatin
víz
100 g áfonya
50 g nádcukor

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a darált mákot, a sütőport, végül két részletben beleforgatjuk a tojáshabot is.
Sütőpapírral bélelt tortaformában, 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt (tűpróba) készre sütjük, majd teljesen kihűtjük.
A krémhez a tejfölt kikeverjük a porcukorral, citromhéjjal, lével.
A szedret a kezünkkel összenyomjuk, majd a levét leszűrjük, félretesszük.
A tejszínhabot keményre verjük.
A zselatinlapokat kis darabokra vágjuk, annyi vizet öntünk rá, ami ellepi, majd megmelegítjük, de nem forraljuk. Ha készen van, átkeverjük, majd leszűrjük, hogy ne maradjon benne zselatindarab.
A tejfölbe keverjük a tejszínt. Majd ebből a krémből 2-3 kanálnyit keverünk a zselatinba, amit azonnal vissza is keverünk a krémbe egy kézi habverővel, óvatos mozdulatokkal.
Majd ebbe a krémbe keverjük a leszűrt, és áttört szedret, de csak annyira, hogy márványos maradjon a krém.
A piskótáról leszedjük a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a kapcsos tortaformába, és beleöntjük a masszát.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük lefedve, hogy megdermedjen.
Másnap a szederléből és a cukorból sűrű szirupot főzünk, langyosra hűtjük, ezzel borítjuk be a süteményt. A tetejére áfonyát, málnát tehetünk.


További laktózmentes recepteket ITT találtok: https://www.facebook.com/laktozmentes.hu













Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL