1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Segítsüti 2015 – földimogyorós, kávés tartlette recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Idén is az a megtiszteltetés ért, hogy immár 3. alkalommal vehetek részt a Segítsüti akcióban, amely során 30 gasztroblogger süteményeit kínáljuk fel aukcióra rászoruló gyerekalapítványok javára. Idén a Borsóház számára gyűjtünk, ahol sérült gyerekek fejlesztéséhez ajánlott fel a csapatunk segítséget a családok számára. Ebben az évben egy izgalmas ízesítésű tortácskát sütöttem. Gyertek, licitáljatok Ti is, vigyétek hírét, hogy minél többet és jobban tudjunk segíteni. A süteményemre ITT licitálhattok: http://www.segitsuti.hu/sutiarveres/licitek. A tortát 12 szeletes formában a Köles a Reform Konyhán (Bp., VII. kerület, Kertész utca 41.) lehet majd átvenni (www.koleskonyha.hu)


földimogyorós, kávés tartlette


Hozzávalók 10 darabhoz:
A tésztához:
250 g finomliszt (tönköly finomliszt is lehet)
csipet só
80 g porcukor
150 g vaj
2 tojás sárgája
pici hideg víz, ha szükséges
A krémhez:
125 g Philadelphia krémsajt
250 g mascarpone sajt
140 g crunchy földimogyoró krém
1 db kezeletlen narancs reszelt héja
85 g porcukor
5 g instant kávépor
A dekoráláshoz:
pirított sótlan földimogyoró
kávébab töret


földimogyorós, kávés tartlette


A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, porcukorral, majd gyors mozdulatokkal belemorzsoljuk a hideg vajdarabokat. Egy finom morzsát kell kapnunk.
Majd beledolgozzuk a tojássárgákat, és ha kell, annyi hideg vizet, hogy ruganyos, de tömör tésztát kapjunk.
30 percet pihentetjük a hűtőben.
Közben a tartlett formákat alaposan kivajazzuk, és hűtőbe tesszük.
A krém hozzávalóit szintén alaposan elkeverjük, és hűtőbe tesszük hűlni.
A földimogyorót durvára törjük, a pörkölt (minőségi) kávébabot mozsárban finomra törjük.
A pihentetett tésztát sütőpapíron 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és egy tartlett formával kiszúrjuk a korongokat, amiket szépen beleillesztünk a kivajazott, lehűtött formákba.
A tésztákra sütőpapírból kivágott korongokat helyezünk, ráteszünk egy kis nehezéket (bab, rizs, stb.), majd 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 10-11 percig sütjük. Vagy amíg láthatóan megsült, a tészta szélei enyhén megpirulnak, de nem égnek meg.
A kisült piteformákról eltávolítjuk a papírt a nehezékkel együtt, majd óvatosan kifordítjuk a formákból, és kihűtjük őket.
A krémet csillagcsöves nyomózsákba helyezzük, és kis csúcsokat nyomunk körbe-körbe a tortaformákba.
A betöltött süteményeket a kávétörettel, és a tört mogyoróval díszítjük.





Hozzászólások  

 
#2 Hadarik Rita 2015-03-30 14:33
Kedves Anita! 5 g, már át is írtam, köszönöm, hogy szóltál!!!
Idézet
 
 
#1 Tóthné Bodnár Anita 2015-03-29 09:40
Kedves Rita!
Biztos, hogy ki fogom próbálni, kávés, mogyoróvajas... a kedvenceim. Egy kérdésem lenne: az instant kávépor 5 g vagy 5 dkg akart lenni?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL