1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sütés nélküli trópusi sajttorta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Utó születésnapomra készítettem ezt a tenyérnyi sajttortát. Az alapötlet már eleve megvolt, de a végső pont az í-re a zöldséges pultnál került fel, amikor a mangók mellől rám kacsintgattak ezek a trópusi finomságok, azaz a maracuják. Innentől már mentem a kókuszos kekszhez, aztán a tejtermékek kerültek sorra, de ott már azért figyeltem arra is, hogy zsírszegény legyen a bűnbeesésem.


Sütés nélküli trópusi sajttorta


Hozzávalók egy 16 cm átmérőjű, kapcsos formához (6 kis szelet):
Az alaphoz:
75 g olvasztott vaj
100 g kókuszos keksz morzsásra törve
15 g kókuszliszt
A krémhez:
100 g fehércsokoládé
250 g light Philadelphia krémsajt
125 g krémes állagú ricotta
50 g porcukor (fehér nád, vagy nyírfa, esetleg eritrit is megfelelő)
15 g útifű maghéj
+ 2 db maracuja


Sütés nélküli trópusi sajttorta


A torta alapjához a vajat felolvasztjuk.
A kekszet összetörjük, és hozzáadjuk a kókuszlisztet.
A száraz anyagokat összemorzsoljuk a vajjal, majd egy sütőpapírral bélelt kis tortaformába egyenletesen ellapogatjuk. Ehhez egy hideg vízbe mártott kanál domború oldala a legmegfelelőbb szerintem.
15 percre a hűtőbe tesszük.
Közben a csokoládét egy kis habüstbe daraboljuk, és mérsékelt tűzön, gyöngyöző vízgőzre téve felolvasztjuk ügyelve arra, hogy ne csomósodjon be.
Majd levesszük a gőzről, és belekeverjük a krémsajtot, a ricottat, és a cukort is.
Alaposan belekeverjük az útifű maghéjat is.
TIPP: Amikor belekeverjük az útifű maghéjat, még szemcsés lesz a krém. Pár óra elteltével a hűtőben azonban teljesen zselés állaga lesz. Én zselatint szoktam használni, de most nem volt itthon, ezért döntöttem az egészséges, rostokban gazdag útifű maghéj mellett, ami gyorsan, és megbízhatóan összeállítja a krémet. Ha ilyen nincs otthon neked, akkor a krém mennyiségének (475 g) megfelelő mennyiségű zselatint használj.
Tehát a krémet ráhalmozzuk azonnal a kekszrétegre, elsimítjuk rajta, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a forma oldalánál egy vékony pengéjű késsel elválasztjuk a torta szélét a tortakarikától, majd a tortát egy tálcára helyezzük.
A maracujákat félbe vágjuk, és a belsejükben lévő zselés nedűt és a magokat rákanalazzuk a torta tetejére.
Várjunk 10-15 percet a szeleteléssel, hogy a vajas alap is könnyen vágható legyen.
Egészségetekre!









Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL