1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Citromkrémes máktorta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 2
GyengeLegjobb 



A mák és a citrom párosítása minden formában nyerő, szerintem. Ünnepi alkalmakra gyorsan elkészíthető ez a szép, és ízletes, nem mellékesen gluténmentes sütemény.


Citromkrémes máktorta

Hozzávalók egy 26 cm-es kapcsos formához:
100 g darált mák
80 g gluténmentes lisztkeverék (Alfa Mix)
40 g barna rizsliszt (100 %-an gluténmentes)
(Ha nem kell gluténmentes étrendet tartanod, akkor 120 g sima liszt vagy zabliszt is jó a recepthez)
csipet só
1 mk szódabikarbóna
100 g puha vaj
120 g nyírfacukor vagy nádcukor
1 citrom reszelt héja
csipet vanília őrlemény
3 egész tojás
150 ml tej
A krémhez:
2 db egész tojás
1 tk kukoricakeményítő
100 g nyírfacukor
nagy narancs leve
egy nagy citrom leve
50 g vaj


A sütőt előmelegítjük 170 fokra légkeveréses fokozaton.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral.
A piskótához a puha vajat fehéredésig keverjük a cukorral, majd a tojásokat egyenként dolgozzuk a vajas keverékbe.
A mákot összekeverjük a lisztekkel, sóval, szódabikarbónával, vaníliával.
A tojásos vajas masszába kisebb adagokba belekeverjük a lisztes keveréket, végül hozzáadjuk a tejet, és a citromhéjat is.
A kibélelt formába öntjük a masszát, és kb. 25 perc alatt készre sütjük (tűpróba).
Közben elkészítjük a citromos krémet is.
A vaj kivételével minden hozzávalót kikeverünk csomómentesre egy kisebb habüstben, majd vízgőz felett, folyamatos keverés mellet besűrítünk.
A végén levesszük a gőzről, és apránként beledolgozzuk a vajat is.
Kihűtjük a piskótát, és a krémet is.
A krémet rákenjük a tortalapra.
Citromfűvel dekorálhatjuk.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL