1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Cukormentes túrótorta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Nagy cukormentes akcióra készülök, és ennek jegyében már én is hangolódok a cukorcsökkentésre. Mert itt a lét a tét! Aktuális túrótortánkat steviával ízesítettem, de azért egy kis cukormentes szatmári szilvalekvárral megbolondítottam. Édesszájú Máté fiamnak nagyon ízlett, nekem is, így a próbán átment.


TIPP: A stevia 0 % kalóriát tartalmazó, természetes édesítő. Ha megfelelően adagoljuk, és gyümölccsel párosítjuk, kellemes ízű süteményeket és desszerteket készíthetünk belőle. Így nem kell lemondani az édességről és a süteményekről akkor sem, ha a testsúlyunkból veszíteni szeretnénk. A szatmári szilvalekvár (az eredeti) cukor hozzáadása nélkül készül. Bár a gyümölcsben lévő gyümölcscukor is cukor, ez természetes, és a benne lévő rostok ráadásul lassítják a szénhidrát felszívódását. A tortában párolt kölest és köleslisztet használtam, így, ha betartjuk a gluténmentes sütés szabályait, akkor a tortát lisztérzékenyek is fogyaszthatják.


Cukormentes túrótorta

Hozzávalók egy 20-22 cm-es kapcsos tortaformához (6 szelet): 55 g szemes köles, 10 g vaj, két és félszeres víz, 250 g krémes házi túró, 200 g natúr friss sajt (krémsajt), 50 g olvasztott vaj, 80 csepp stevia fluid nova, ½ mk vanília őrlemény, ½ citrom, 3 egész tojás, csipet só, ½ cs sütőpor (foszfátmentes), 125 g szatmári szilvalekvár (cukormentes)


Cukormentes túrótorta


A szemes kölest alaposan átmossuk, majd a vajon megfuttatjuk.
Felöntjük két és félszeres mennyiségű vízzel, felforraljuk, Majd forrást követően, lefedve, takarékon puhára pároljuk. Kihűtjük, majd hidegen szemeire morzsoljuk.
A sütőt melegítsük elő 165-170 fokra légkeverésen.
A tojásokat ketté választjuk.
A túrót kikeverjük a krémsajttal, tojássárgával, olvasztott vajjal, a stevia cseppekkel, vaníliával, sütőporral, és a párolt kölessel. Reszelt citromhéjjal és a citrom levével ízesítjük még.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval.
Majd a tojáshebot óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
A forma alját kibéleljük sütőpapírral. Az oldalát vékonyan átkenjük vajjal, és körbehintjük kölesliszttel.
Beleöntjük a masszát a formába, kicsit a konyhapulthoz veregetjük, hogy egyenletesen eloszoljon a krém a formában.
A szilvalekvárból hideg vizes kézzel kisujjnyi vastag rudakat formázunk, és spirális alakban körberakjuk a massza felületén.
35-40 percig sütjük, majd langyosra hűtve szeleteljük.
TIPP: Kihűtve még finomabb!


Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.




TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/1 szelet Fehérjetartalom: 13 Vitaminok:
B1-vitamin, B6-vitamin, D-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 25
Kalória / 1 adag: 375 Kcal Rosttartalom: 2 Ásványi anyagok:
kalcium, cink, mangán, vas
Szénhidráttartalom: 23
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva. Az étel gluténmentes diétás étrendbe illeszthető.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL