1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Fekete erdő torta recept újragondolva

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 



Tortát rendeltek. Csokis is legyen, de ne olyan nagyon, meg habos, de mégsem. Arra gondoltam, a fekete erdő tortát kicsit átalakítom, hátha elégedett lesz vele a csipet-csapat. A piskóta graham liszttel készült, a krém pedig fehér csokoládéval dúsított mascarponeval.

A fekete erő torta eredetileg sima kakaós piskótával, és tejszínhabbal készül. Gyakorlatban sokféle elkészítési móddal lehet találkozni. Az én tortám esetében az egyik szempont az volt, hogy a piskóta teljes kiőrlésű vagy graham lisztből készüljön. Egy másik szempint pedig az volt, hogy a krémhez ne kelljen állagjavítót, fixálót, zselét adni.


Fekete erdő torta

Hozzávalók egy 20-22 cm átmérőjű kapcsos tortaformához:
A piskótához: 4 db M-es tojás, 80 g finom szemű, világos nádcukor, 15 g holland kakaópor, 85 g graham liszt, 1 csapott mk foszfátmentes sütőpor
A krémhez: 500 g mascarpone, 200 g fehér csokoládé
A meggyes töltelékhez: 120 g meggybefőtt, meggy lé, 25 g nádcukor, 1 tk kukoricakeményítő
A dekoráláshoz 40 g étcsokoládé, 10 szem meggy


Fekete erdő torta

A piskótához szétválasszuk a tojásokat.
A tojássárgákat fehéredésig keverjük a finom szemű nádcukorral.
Majd belekeverjük az átszitált lisztet, és a sütőport is.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és kanalanként belekeverjük a masszába.
A formát kibéleljük sütőpapírral, és 180 fokos (vagy légkeverésen 165 fokon) 30-35 percig sütjük. Tűpróbáig.
Ha kisült, pici liszttel leszórjuk, lefordítjuk, és egy rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A darabokra tört csokoládét vízgőz felett felolvasszuk, majd kikeverjük a mascarponeval.
Lehűtjük.
A meggyet kb. 1 dl meggy lével, és 25 g cukorral felforraljuk, majd a keményítővel besűrítjük.
Lehűtjük.
A dekorációs étcsokoládét lereszeljük.
A tortalapot egyenesítsük ki, ha kell, majd vágjuk félbe.
A tortalap alsó részét vékonyan kenjük át a krémmel, majd a közepén rakjuk ki kör alakban a meggytölteléket.


Fekete erdő torta

A krém felét kenjük a meggytöltelék köré.
Helyezzük rá a tortalap tetejét.
A maradék krém negyedét tegyük félre a krémrózsákhoz, a többivel vonjuk be a tortát.


Dekorálás:
Először a torta tetején, a közepére szórjunk a csokireszelékből.
Majd a torta oldalát fedjük be a reszelékkel.
A maradék krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és 10 rózsát nyomunk a torta szélére.
A krémrózsák tetejére egy-egy szem meggyet teszünk.






Hozzászólások  

 
#1 Brigi 2014-11-04 15:00
Kedves Rita!

Ennek a tetejére szerinted lehet fondantot rakni? Ez a krém jó alá?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL