1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Csokoládés sajttorta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 

 


Botond névnapjára készítettem ezt a sütés nélküli tortát. Nem tetszett neki. A formája. Szerinte a torta kerek. Leszámítva a geometriai nézetkülönbségeket, a sajttorta remekbe szabott. Friss eperrel vagy akár málnával fenomenális.

 

Csokoládés sajttorta

Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformához, vagy kisméretű szilikonos őzgerincformához
Az alaphoz: 100 g vaj, 150 g csokoládés győri édes keksz
A krémhez: 200 ml habtejszín, 4 lap zselatin, 250 ml mascarpone, 100 g tejcsokoládé, 50 g étcsokoládé, 2 csipet stevia por, friss eper vagy málna

A vajat olvasszuk fel, majd morzsoljuk össze a finomra darált keksszel.
A csokoládékat 50 ml tejszínnel olvasszuk fel vízgőz felett.
A tejszínhabot verjük kemény habbá a stevia porral együtt.
A steviát ki is hagyhatjuk, vagy 50 g porcukorral helyettesíthetjük akár.
A mascarponet is verjük kemény habbá.
A zselatin lapokat áztassuk be, majd 3 ek vízzel olvasszuk fel. De vigyázva, nehogy forrjon.
A zselatint keverjük a mascarponeba, ebbe a csokoládét, végül forgassuk bele a felvert tejszínbabot is.
Ha szilikonos formába töltjük, akkor a krémet tegyük először a formába, és erre morzsoljuk rá finoman a kekszréteget.
Ha tortaformába, akkor annak az alját béleljük ki a morzsával, és erre csorgassuk rá a krémet.
Tegyük hűtőbe, és legalább 3 órát dermesszük,
Kitűnő mellé a friss, savanykás eper, vagy málna.




Hozzászólások  

 
#2 szabina 2011-08-25 10:22
nagyon jo nez ki en is ki fogom probalni,
Idézet
 
 
#1 Bianka 2011-05-18 08:32
Remek, meésen néz ki
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL