1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Pezsgős fordított almatorta recept

Nyomtat Email

 


Ezt a tortát azoknak ajánlom, akik kedvelik az aromás, illatos, alkoholos süteményeket. A polentától csodás sárga színe lesz, kívül ropog, belül krémesen olvad. Hmmm.

 

Pezsgős fordított almatorta

Hozzávalók egy 20-22 cm átmérőjű kapcsos tortaformához: 150 g nyírfacukor, 2 tojás, 1 tk reszelt citromhéj, 8 ek kókuszolaj (vagy más semleges ízű olaj), 8 ek félédes pezsgő vagy fehérbor, 2 tk citromlé, 125 g liszt, 1 tk sütőpor, 50 g polenta, 25 dkg alma


Az egész tojásokat keverjük krémesre a nyírfacukorral.
TIPP: A nyírfacukor  egy természetes diabetikus cukorkészítmény, amit diétázók, és cukorbetegek is fogyaszthatnak.
Majd adjuk a krémhez a folyadékokat, a citromhéjat, és keverjük tovább.
Végül keverjük hozzá a sütőporral elkevert polentás lisztet is.
A formát béleljük ki sütőpapírral, oladlát vajazzuk, lisztezzük be.
Alulra helyezzük a felszeletelt almát, és erre öntsük rá a masszát.
tegyük a süteményt 160 fokos előmelegített sütőbe, és 50 perc alatt süssük készre.
TIPP: Tálaláshoz készítsünk 2 ek cukorból (rendes cukor), és 1 dl tejszínből karamellt.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ