1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Birsalmás tarte tatin, avagy fordított almatorta recept

Nyomtat Email

 



A tarte tatin egy hagyományos, francia almatorta, amit többnyire fahéjjal fűszereznek. Ebben a receptben viszont a karakteresebb ízű birsalmát használtuk fel natúran.

 

Birsalmás tarte tatin, avagy fordított almatorta

Hozzávalók (12 szelethez) a tésztához: 240 g liszt, 160 g vaj, 80 g porcukor, 1kk sütőpor, 1/2 citrom héja, csipet só, 1 ek tejföl, 1 tojás
Valamint:10 + 30g vaj, 100 g cukor, 1/2 citrom leve, kb. 800 g birs


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1/2 órára hűtőbe tesszük.
100 g cukorból, és 10 g vajból készítsünk egy serpenyőben karamellt, majd ezt csorgassuk egy kerámia tortaforma aljába.
Ebbe a karamellbe fogjuk belerakni a birs szeleteket, amiket előtte meghámozunk, és nyolcadokra vágunk.
A tetejére rácsavarjuk a citromot, és a 30 g vajat rákockázzuk, majd félretesszük.
Ha már eleget pihent a tészta, egy sütőpapíron kör alakúra nyújtjuk, majd ráfordítjuk a birsre.
A sütőpapírt lehúzzuk a tésztáról.
A széleit beigazgatjuk, hogy csak a tészta látszódjon körbe, majd 190 C előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
A mikor kész, kb. 3 percet hagyjuk a formában, majd kiborítjuk egy tálra. Frissen langyosan a legfinomabb.
A képen a torta 1/2 adag!

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/1 szelet Fehérjetartalom: 3 Vitaminok:
A-vitamin, B1-vitamin, B3-vitamin, B6-vitamin, C-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 14
Kalória / 1 adag: 297 Kcal Rosttartalom: 2 Ásványi anyagok:
kálium, cink
Szénhidráttartalom: 39
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva.  


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ