1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Toszkán édes mángold torta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Ez a pite torta, kívül édes, és belül semleges ízű inkább. A fűszernek számító hozzávalókat, sajtokat ízlés szerint adagoljuk. Különleges, Lucca-i (olasz) specialitás.

 


A tészta hozzávalói: 500g liszt, 4 tojássárgája, 1 tojásfehérje, 100g vaj, 1-2 ek tej, csipet só, 1 kis pohár (feles) grappa, 125 g cukor (szerintem a fele mennyiség elég)
Hozzávalók a töltelékhez: 1 mángold, 1 csokor petrezselyem, 200g kenyér tejbe áztatva, 3 tojás, kevés cukor, 100g mazsola, és fenyőmag
Fűszerek: fahéj, bors, grappa, parmezán, és pecorino sajt

 

Toszkán édes mángold torta recept

A tésztát összegyúrjuk, és a hűtőben pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A mángoldot csíkokra vágjuk, vajon kicsit sózva megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a kenyeret, a tojásokat és összekeverjük.
Ezután fűszerezzük.
A tésztát kinyújtjuk, és egy kerek tortaformába tesszük úgy, hogy a széle kilógjon.
A tölteléket beletesszük, majd a tészta szélén csíkokban ferdén bevágjuk, és a töltelékre tekerjük.
180C előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük.

Még több mángoldos recept képekkel:
Gombás-mángoldos lasagne recept
Mángoldos rizottó recept
Szalonnás mángold hallal recept




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL