1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Meggyes trüffel torta recept

Nyomtat Email


Ez a torta omlós tésztából, lágy trüffelből, és sok meggyből készül. Igazán gyorsan megvan, és nincs vele sok pepecselés sem. Csokoládé rajongóknak kifejezetten ajánlom.

Hozzávalók:
A tésztához: 20 dkg finomliszt, 12,5 dkg vaj, 1 tojás, 5 dkg cukor (pl.nádcukor), kókuszreszelék
A krémhez: 20 dkg fekete csokoládé (70 %-os), 1,5 dl tejszín, 2 dkg vaj, 3 ek házi eltevésű, cukormentes meggylekvár (darabos), díszítésnek konyakos meggy

 

Meggyes trüffeltorta

A tésztához valókat robotgéppel összedolgozzuk, és kb. fél órát pihentetjük a hűtőben.
Majd lisztezett deszkán akkora kört nyújtunk belőle, hogy egy tortaformát beterítsen (legyen pereme is).
A tortaformát alaposan kivajazzuk, és bőségesen megszórjuk kókuszreszelékkel (liszt helyett).
A tésztát belehelyezzük, és előmelegített sütőben 13 percig sütjük.
A csokoládét a vajjal együtt vízgőz felett felolvasztjuk.
Amikor teljesen felolvadt, levesszük a gőzről, és lassan hozzákeverjük a tejszínt.
A végén hozzákeverjük a meggyet is (használhatunk friss, vagy mirelit magozott meggyet is).
Amikor a tészta kihűlt, de a krém még langyos, rákenjük a csokoládét a tésztára, kinek hogy tetszik, ráhelyezi a díszítésnek szánt konyakos meggyet.
Hűtőben egy napot pihentetjük.
Ennyi idő alatt jól megdermed a trüffel.
TIPP: A krémet kakaóporral meghinthetjük, így szebb lesz a megjelenése.


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ