1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Trópusi varázs, cheesecake recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 

Ez a sajtkrém torta minden kétséget kizárólag a legfinomabb volt, amit valaha ettem. Némi szerénységgel megjegyzem, én találtam ki, és pont azért lett számomra a legfinomabb, mert a saját ízlésem szerint készítettem el. Krémes, nem túl édes, jól kijött benne minden íz, amivel ízesítettem.

Hozzávalók a piskótához: 3 tojás, 3 ek cukor, 2 ek liszt, 1 ek kakaópor
Hozzávalók a krémhez: 50 dkg mascarpone, 25 dkg túró, 25 dkg kókuszkrém (vagy összesen 50 dkg), 5 tojás sárgája, 2 ek cukor, 3 ek méz, 1 citrom leve és héja, 20 gramm zselatin
Hozzávalók a mázhoz, és díszítéshez: 1 közepes ananász (friss), 2 ek barna cukor, 2 tk keményítő, 1 tk kókuszzsír (vagy vaj)

 


Ha időnk engedi, fogyasztás előtt egy nappal korábban kezdjük el készíteni ezt a tortát, mert így lesz ideje teljesen összeállni.
Először is készítsük el a piskótát. Ezt cukrász ismerősöm javaslata szerint készítettem, ami igencsak más, szebb, és jobb állagú tésztát eredményezett (olyan lett, mint a cukrászdákban). A különbség az, hogy a fehérjével verem fel a cukrot.
Ehhez keverem a tojások sárgáját, és a lisztet is.
Ha kihűlt a tortalap (piskóta), készítsük el a krémet.
Ehhez először gőz felett, folyamatos kevergetés mellett, kb. 5 perc alatt főzzük krémmé a tojások sárgáját 2 ek cukorral. Ha készen van, tegyük félre kihűlni.
Amíg hűl, összeállítjuk a többi hozzávalót.  
A mascarponét egy keverőtálban verjük fel magas fokozaton robotgéppel kemény krémmé.
A tojáskrémet, a túrót, a kókuszkrémet, a citromok levét, reszelt héját, és a mézet turmixoljuk teljesen simára.
Óvatosan keverjük össze a túrós krémet a mascarponéval.
A zselatint készítsük el a tasakon található utasítások szerint, majd csurgassuk bele a krémbe. Jól keverjük át.
A kapcsos tortaformába tegyük vissza a piskóta lapot. A szélére tegyünk be egy olyan magasságú, és szélességű sütőpapír darabot, hogy körbeérje a tortánkat.
Tegyük a piskótára a krémet, és egy tortalapáttal simítsuk el egyenletesre.
Tegyük egy éjszakára a hűtőbe, hogy jól összeálljon a krém.
Másnap készítsük el az ananász pürét. Ehhez hámozzunk meg egy közepes méretű ananászt, szeleteljük, majd turmixoljuk le pépesre.
Közben karamellizáljunk le 2 ek barna cukrot, amit kevés kókuszzsírral lágyítsunk. Ehhez öntsük az ananász velőt, jól forraljuk össze. A végén 2 tk keményítőt keverjünk ki kevés gyümölcsvelővel, és keverjük bele a gyümölcsös masszába. Tegyük félre, hűtsük langyosra.
Majd szintén sütőlapáttal egyenletesen oszlassuk el a tortakrémen. Ez a gyümölcsmassza nem lesz olyan állagú, mint egy zselé (kocsonya), inkább  egy krémes, nem folyós dzsemszerűség lesz. 1 óra pihentetés elég a hűtőben, hogy kellő mértékben megdermedjen.
A végén étcsokoládé forgácsokkal szórjuk meg a tetejét.

TIPP: Kókuszmasszát úgy kaptam, hogy egy 400 grammos bio kókusztej tetejére felment krémet használtam fel hozzá. Ha nem kap valaki ilyet, akkor ezt a 25 dkg mennyiséget helyettesítse további túróval, de akkor is tegyen bele ha tud, kókusztejport legalább (mondjuk 5 dkg-ot).



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL