1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Klasszikus tortalap recept

Nyomtat Email

Íme, egy 'nagyanyáink' által, többszörösen kipróbált, egyszerű tortalap receptje. Gyakorlatilag bármilyen krémmel megtölthető.

Hozzávalók: 1 vaníliás cukor, 1o dkg vaj,  2 egész tojás, 1o dkg cukor, 2o dkg liszt, 1/2 cs sütőpor

A szoba meleg margarint habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a tojások sárgájával.
A tojásfehérjét csipet sóval és cukorral habbá verjük.
A krémbe óvatosan belekeverjük a sütőporral vegyített lisztet, majd a tojáshabot  is.
Margarinnal kikent, és liszttel megszórt kapcsos tortaformába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Amikor kihűlt, kettévágjuk, és tetszőleges krémmel megtölthetjük.


Hozzászólások  

 
#3 Guest 2012-12-14 14:15
Vaj a hozzávaló, és margarint ír,ez elirás vagy mind kettőböl 10 dkg kel?
Idézet
 
 
#2 Guest 2012-12-07 20:37
tej nem kell bele??????????? ??????????????? ??????
Idézet
 
 
#1 Guest 2012-10-31 14:08
:)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ