1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Barna rizses csoki recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Beteges vásárolgató vagyok, és néha megveszek dolgokat, amikről megfeledkezek, majd véletlenül a kezembe akadnak jóval később. Ez történt ezzel a puffasztott barna rizzsel is. Mivel korábbról maradt pár tábla étcsoki is, ez a 10 perces desszert lett belőle. Na jó, fogjuk rá, Valentin napi.


Barna rizses csoki


Hozzávalók 12-14 adaghoz:
250 g étcsokoládé
50 g vaj
100 ml teljes tejszín
30 g melaszos nádcukor
csipet só
100 g kandírozott citromhéj
30 g puffasztott barna rizs



A darabokra tördelt csokoládét, a vajat, tejszínt, és cukrot tegyük egy olyan tálba, ami ráhelyezhető egy kisebb lábosra.
A lábosba tegyünk pár ujjnyi vizet, forraljuk fel, tegyük a gőzére a csokoládéval teli edényt.
Várjuk meg, amíg a csokis egyveleg 2/3-ad része magától felolvad, majd vegyük le a gőzről, és folytonos kevergetés mellett várjuk meg, amíg minden egységesen elolvad.
Hagyjuk kicsit hűlni, végül keverjük bele a citromot, és a puffasztott riszt is.
Béleljünk ki egy kenyér- vagy őzgerincformát folpackkal, és ebbe simítsuk a masszát.
Hagyjuk egy éjszakát hűlni a hűtőben.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL