1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Citromhab recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Egyre melegszik az idő, és mi az üdítő, savas desszertekre vágyunk. Ha lehet, a tűzhely bekapcsolását is megspórolom ilyenkor, és csak keverek-kavarok. Most egy üde citromhabot készítettem mindenki örömére.


Citromhab

Hozzávalók 3 adaghoz: 2 db tojásfehérje, csipet só, 200 g friss sajt (natúr krémsajt), 40 g nyírfacukor, 2 db citrom, 2 lap zselatin, 2 ek víz


A zselatint beáztatjuk a vízbe, majd takarékon felolvasztjuk, figyelve, hogy véletlenül se forrjon. Éppen, hogy csak langyos lehet.
A citromok héját (kezeletlen citromok, bio) lereszeljük, levüket kifacsarjuk.
A krémsajtot kikeverjük a cukorral, citromhéjjal, és lével.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
A krémsajtos masszából 1-2 evőkanálnyit elkeverünk az olvasztott zselatinba, majd ezt visszakeverjük a maradék krémsajtba.
Legvégül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
A krémet poharakba mérjük, lefedjük, és 12 órára a hűtőbe tesszük.



Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.



TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/- Fehérjetartalom: 6 Vitaminok:
B2-vitamin, C-vitamin
Zsírtartalom: 16
Kalória / 1 adag: 229 Kcal Rosttartalom: 0 Ásványi anyagok:
kalcium, kálium, cink
Szénhidráttartalom: 12
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva. Az étel gluténmentes, tojásmentes diétás étrendbe illeszthető.



Hozzászólások  

 
#1 muzsnyai csilla ida 2014-05-02 13:19
kedvencem
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL