1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Csokoládé puding recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Van az úgy, hogy megkívánunk valami csokoládés finomságot, de annyira türelmetlenek, vagy éppen betegek vagyunk, hogy csak egy pudingra futja. De ha puding, akkor érdemes a csokoládéból a legjobbat beletenni. Tojásmentes, gluténmentes.


Csokoládé puding

Hozzávalók 4 adaghoz: 95 g magas kakaótartalmú étcsokoládé, 10 g holland kakaópor, 30 g bio kukoricakeményítő, 30 ml méz, 500 ml tej, 1 tk kókuszzsír


Egy gyorsforralóban 1 dl tejjel együtt felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét.
Belekeverjük a mézet, a kakaóport, a keményítőt, és csomómentesre keverjük.
Majd hozzáadjuk a többi tejet, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Ha készen van, belekeverjük a kókuszzsírt, és a formákba öntjük.
Előzetesen vágjuk ki négy darab frissen tartó fólia darabot. Ezzel fedjük be a pudingok tetejét, így nem lesz bőrös a puding teteje, ha lehűlt.
Hűtőben hűtsük le. Tálaláskor felvert tejszínhabbal, friss gyümölccsel, vagy csak szimplán magában kínálhatjuk.
A pudingot ízesíthetjük vaníliával, levendulával, tonkababbal is.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL