1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gesztenye puding recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Egy japán vacsoraesten ettem valami hasonlót. Azonnal magával ragadott a desszert könnyedsége, egyszerűsége. Tipikus nyári desszert, amit friss gyümölcsökkel érdemes fogyasztani.


Gesztenye puding

Hozzávalók 6 adaghoz (18x13 cm-es műanyag tároló dobozban készítve):
500 ml tej, 250 g gesztenyemassza (én bio Maroni masszát használtam), 1 csomag (bio) vaníliás pudingpor, 30 ml méz, 100 g ribizli
+ vegyes gyümölcsök, mint sárgadinnye, eper, ribizli, valamint menta



A tejet turmixoljuk össze a pudingporral, és a gesztenyemasszával.
Tegyük fel főni.
Folyamatosan kevergessük, hogy ne csomósodjon be. Közben adjunk hozzá 30 ml mézet (1 ek).
A dobozt öblítsük ki hideg vízzel, az aljára oszlassuk el a ribizli szemeket.
A pudingot folyton kevergetve hűtsük langyosra, majd öntsük a ribizlire.


TIPP: A pudingot fedjük be frissentartó fóliával úgy, hogy rátapadjon. Ez azért fontos, mert így el tudjuk kerülni, hogy a puding bőrösödjön.


Hűtsük be legalább 6 órára.
Majd vegyük ki a dobozból, vágjuk szeletekre, és mentával ízesített gyümölcsökkel tálaljuk.


TIPP: Laktóz érzékenyek, tejallergiások rizstejjel is elkészíthetik.


A FLY TIMES stábjának is vittem a desszertből egy kis kóstolót!




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL