1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Wasabys-gyömbéres fehér csokoládé trüffel recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 



A wasabys tökmag sokkoló neve senki kedvét ne vegye, mert ez a ropogós csípős karamelles magba forgatott gyömbéres trüffel a világ egyik legfinomabb desszertje. És nem utolsó sorban nagyon különleges is.

 

Wasabys-gyömbéres fehér csokoládé trüffel

Hozzávalók: 20 dkg fehér csokoládé, 10 dkg vaj, 50 ml habtejszín, 2-3 tk gyöbér lé illetve 1-2 tk lime léek citromlé vagy gyömbér és wasaby paszta ízlés szerint (1 tk), 6 dkg tökmag, 2 ek finom nádcukor


A csokit és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk.
A tejszínt megmelegítjük, és a citromlével, valamint gyömbérlével együtt hozzáadjuk a csokis-vajas keverékhez.
Kihűtjük, majd betesszük 20 percre a mélyhűtőbe.
Kivesszük a hűtőből, és kis golyókat formázunk belőle, amiket megforgatunk a wasabys tökmagban.

Wasabys tökmag grillázs:
Tegyük a tökmagot egy serpenyőben, amit felhevítettünk.
Amikor elkezd pattogni, szórjuk rá a finom nádcukrot, és adjuk hozzá a wasabyt is.
Rázzuk, keverjük maximum másfél percig.
Ha a cukor megolvadt, azonnal vegyük le a tűzről, terítsük szét sütőpapíron, és hagyjuk kihűlni.
Végül aprítsuk közepesen finomra, kissé darabosra.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL