1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Borhabos, szőlős tortácska recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 



A megszokott kekszes, és piskótás alap helyett, itt tört cantucciniből készül az alap. A töltelék pedig főzött borkrém, tejszínhabbal, rosé szőlővel. Nem csak guszták, de nagyon finomak is.

 

Borhabos, szőlős tortácska

Hozzávalók 12 darabhoz: 1 12 darabos muffin sütőforma, 12 papír kapszli
Az alaphoz: 10 dkg fehér csokoládé, 5 dkg vaj, 12,5 dkg apró darabokra tört cantuccini (olasz mandulás, vagy mogyorós kétszersültes keksz, olasz boltokban kapható, vagy házilag is elkészíthető)
A krémhez: 2 tojás, 3 ek nyírfacukor (vagy 2 ek nádcukor), 150 ml félédes fehérbor, 1 csapott ek kukorica keményítő, 2 ek lemon curd, vagy 1 ek friss citromlé, 4 lap zselatin, 150 ml tejszín, rosé szőlő

Borhabos, szőlős tortácska

Az alaphoz törjük kicsi darabokra, inkább morzsásra a cantuccinit.
A csokoládét a vajjal együtt olvasszuk fel gőz felett, majd keverjük, gyúrjuk bele a morzsát.
A muffin formát béleljük ki a kapszlikkal, és osszuk el bennük egyenletesen a morzsát.
Kb. 1-1 púpos teáskanálnyi kerüljön mindegyikbe, majd a kanál segítségével jól tömörítsük is bele a tésztákat a kapszlik aljába.
Mehet a hűtőbe 30 percre.
Közben a bort, a tojásokat, a cukrot, a citromlevet, és a keményítőt keverjük ki, és gőz fölött főzzük sűrű krémmé.
Ha van lemon curdje, akkor azt már csak akkor adja hozzá, amikor készen van a krém.
A tejszínt verjük kemény habbá.
Ha kihűlt a krém, dolgozzuk bele a hideg vízbe előzetesen beáztatott, majd 2 ek meleg vízben feloldott zselatint, végül óvatosan keverjük hozzá a felvert tejszínt is.
A krémet egyenlő adagban kenjük rá a kekszrétegekre.
Nagyjából úgy jön ki, hogy minden kapszli pár mm híján tele lesz.
A krém tetejére felezett, kimagozott szőlőt tegyünk.
Hűtőben legalább 1,5-2 órát hűtsük, hogy a krém összeálljon.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL