1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Csoki nyalóka recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 3
GyengeLegjobb 

 


Gyerekzsúrra, születésnapi bulira a legjobb meglepetés lehet ez a kekszreszelékből, és dióból gyúrt, majd csokiba mártott nyalóka. Pikk-pakk megvan, és tetszés szerint díszíthető.

 

Csoki nyalóka recept

Nedves összetevők: 200g vaj, 2 ek kakaó, 1 csoki puding, 2 tojás, 200g cukor (pl. nádcukor)
Száraz összetevők: 200g háztartási keksz darálva, 150g dió darálva
A bevonáshoz: étcsokoládé (20-25 dkg), tejcsokoládé, szóró gyöngyök, stb.

Csoki nyalóka recept

A nedves összetevőket  gőz fölött 15 percig robotgéppel keverjük, majd a szárazanyagokat még forrón hozzákeverjük.
Fóliával letakarva kihűtjük.
Ha kihűlt, formázzuk: a gömböt karalábévájóval, majd kézzel formáztam, a kockákat vágtam.
A kész formákat 15 -30 percre mélyhűtőbe tesszük.
Kivétel után hurkapálcikára szúrjuk.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd belemártjuk a fogpiszkálóra tűzött nyalókákat.
Fantáziánk, és kreativitásunk szerint díszíthetjük, fehércsokival, gyöngyökkel, cukorszórókkal.

Csoki nyalóka recept

Tipp: Ha felnőtteknek készül, tegyünk bele rumot is, és a mazsolát is. A könnyebb formázás kedvéért áztassuk be, majd turmixoljuk le a mazsolát ebben az esetben.
Fontos: a mélyhűtés nem kihagyható, még ha sietünk, akkor sem!


Még több édesség recept kekszreszelékből képekkel:
Süni recept
Mogyorókrémes gesztenyés golyó recept
Keksztekercs recept




Hozzászólások  

 
#7 Hadarik Rita 2013-06-09 07:43
Kedves Timi! A pudingport szárazon tesszük bele. Rita
Idézet
 
 
#6 Tímea 2013-06-07 11:31
Szia!

Nagyon tetszik az ötleted, csak egy kérdésem lenne csupán és a vasárnapi 4. éve szülinapi zsúrra elkészíteném. Szóval a pudingport csak úgy beleöntöm, vagy előtte tejjel el kell készíteni és azt öntöm bele a nedves hozzávalókba?

Köszönöm: Tímea
Idézet
 
 
#5 Erőss-Márk Henriett 2013-02-02 10:12
Kedves Rita!
A receptben az 1 csokipuding mit takar?
0,5 liter tejben megfőzött csokipudingot vagy magát a pudingport tej nélkül?
Köszönöm a segítséget!
Erőss-Márk Heni
Idézet
 
 
#4 Zsuzsi1976 2011-04-23 19:26
szia!
Ezt a simam kekszgolyó recepttel is működik?

• 50 dkg darált háztartási keksz
• rumaroma
• 10 dkg vaj
• 20 dkg porcukor (15 is elég)
• holland kakaópor
• egy nagy üveg (azt hiszem 7-7,5 dl) rumban eltett magozott meggybefőtt
• kókuszreszelék
Ilyesmire gondoltam.köszi
Idézet
 
 
#3 Floszmann Gyuláné 2010-05-26 08:35
...ez ismerős!
szinte megegyezik a recept az őzgerincével, amit évről évre minden karácsonykor elkészítek.
Nagyon finom, köszönöm:Andi
Idézet
 
 
#2 Rita Konyhája 2010-05-13 14:44
Kedves Zsu! A nyalókákat hungarocell dobozra, vagy sima doboz tetőbe lehet tűzni (pl. a gyerekjátékokat gyakran hungarocellbe csomagolják). Ha nagyon csepegne a csoki, forgasd az ujjad között, amíg nagyjából meg nem szilárdul.
A coki először nagyon folyós, majd ahogyan hűl, szilárdul. Érdemes ilyenkor újra olvasztani gőz felett.
Idézet
 
 
#1 Szi Márton Lászlóné 2010-05-13 13:46
Rita !

Azt áruld el nekem légyszíves,hogy miután a csokiba belemártottad és a pálcikát beleszúrtad hol száradt meg, mibe bökdösted.

Köszi, Zsu
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL