1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Csokiszív vallomás bon-bon recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Csokoládéval szinte minden elmondható. Nem hiába készülnek a legfinomabb sütemények is csokoládéból.
Ha sütni nincs is időnk, egy ilyen csokiszív bon-bon csokorral is kedveskedhetünk kedvesünknek. Például Valentin-napon. Nagyon egyszerű recept.

 


Hozzávalók: tej-, ét-, és fehér csokoládé, kókuszzsír (vagy olaj), piros ételfesték, vastag szárú ropi, hosszúkás, szív alakú csoki nyalóka forma

Csokiszív vallomás bon-bon recept

TIPP: A bonbon, nyalóka, formacsoki kiöntőket én a Desszertmester üzletében szoktam beszerezni, nekik van webáruházuk is, így bárhonnan meg lehet rendelni ezeket a dekorációs különlegességeket (www.desszertmester.hu)


A csokikat olvasszuk meg külön-külön.
A fehér csokiból a piros ételfesték adagolásával lehet rózsaszín, vagy élénk piros tölteléket elérni.
A sötét réteghez én fele-fele arányban kevertem az ét, és a tejcsokoládét.
10 dkg csokihoz 1 tk extra szűz kókuszzsírt tettem, amitől kellemes kókuszos íze lett, és ettől szép fényes
is lesz a csokoládé.
A formákat kitölthetjük egy-egy adott színű csokoládéval is, de variálni, kombinálni is lehet a színeket.
A mintákhoz érdemes az adott csokit erős zacskóba tölteni, amin pici lyukat vágunk.
Minden felvitt réteget hűtsünk ki, hogy ne vegyüljenek a színek.
Erre megfelelő a fagyasztó, vagy télen az ablak, vagy balkon is.
Amikor már a testes részt töltjük, a hosszú, és vaskosabb ropikat nyomjuk bele a még folyós csokoládéba.
Amennyire lehet, töröltjük le a szétfolyt csokit a forma széléről, majd hűtsük le teljesen.
Amikor készen van, még hidegen pattintsuk ki a csokikat a formából.
Vigyázzunk, a ropi könnyen törik.
Fogyasztásig tartsuk hűtőben.
Egy romantikus vacsora alkalmával, tegyük őket egy hosszú, pezsgős pohárba, és akár virág helyett is tehetjük az asztal közepére.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL