1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Házi csokoládé puding recept

Nyomtat Email

 

 

Igazából alig igényel 1-2 perccel több időt az elkészítése ennek a házi receptnek, mint a zacskós rokonáénak, viszont fényévekkel finomabb annál. Ha nincs kedve sütni, de valami nyalánkságra vágyik, javaslom, próbálja ki ezt a pudingot.

Hozzávalók 2-3 főre: 2 ek liszt (pl. tönköly liszt, vagy étkezési keményítő), 1 ek főzőkakaó por, 2,5 dkg lereszelt étcsokoládé, 1 tojás sárgája, ízlés szerint 3-4 ek nádcukor, 3,5 dl tej, 1,5 dl tejszín, 1 tk kókuszzsír

 

Házi csokoládé puding recept

A lisztet, a kakaóport, a tojás sárgát, és a cukrot keverjük ki pici tejjel.
Legjobb, ha kézi habverővel csomó mentesítjük.
Majd öntsük fel a tejjel és a tejszínnel, és kezdjük el beforralni közepes hőfokon.
Folyamatosan kell kevergetni, hogy véletlenül se csomósodjon, és ne kapja meg az alját.
Amikor láthatóan besűrűsödött, keverjünk hozzá pici kókuszzsírt, ettől lesz krémesen lágy, és fényes.



Hozzászólások  

 
#2 Kamilla 2012-02-29 17:32
Szia Rita!
A kerdesem az,hogy a lereszelt csokolade mikor keruljek bele?
Idézet
 
 
#1 Moszat 2011-08-11 15:30
én véletlenül el felejtettem a tejet és piskóta lett belőle!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS