1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Narancsos gesztenyetekercs-recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


A téli, és főleg az adventi időszakban érdemes ezt a finom, narancsos süti receptet elkészíteni, és megörvendeztetni vele szeretteinket. Alig van vele munka, de a végeredmény ízre és látványra is tökéletes. Gluténmentes. Növényi tejpótlóval (rizstej, szójatej) készítve tejmentes. És sütés nélkül elkészíthető.

Hozzávalók egy nagy rúdhoz: 3 csomag gesztenyemassza (75 dkg), 2 ek narancslé (vagy narancslikőr), 1+1 dl narancslé és tej, 2 púpos ek rizsliszt (sima liszt is lehet, akkor csapott ek is elég), 2 ek gyümölcscukor (vagy cukor), 5 dkg vaj, 1 narancs, 12 dkg tejcsokoládés tortabevonó, 6 dkg vaj, kandírozott citrus darabok

Narancsos gesztenyetekercs-recept
Egy finom sütemény még élvezetessebb, ha szép tányérokon tálaljuk.
Ezúton szeretném figyelmébe ajánlani a Pataki Kerámia Kft. kézzel festett,
egyedi asztali kiegészítőit, készleteit, melykeből ízelítőül megtekinthet párat
a www.patakikeramia.hu webáruházban.

A gesztenyemasszát olvasszuk ki, majd 2 ek narancslével gyúrjuk át.
A tejet a narancslével és a liszttel főzzük besamelesre.
Édesítsük, majd még melegen keverjük bele a vajat
A sárga krémet hűtőben hűtsük ki.
Töltés: A gesztenyét egy folpackon nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságú téglalappá.
Erre kenjük rá a narancsos krémet.
A plusz egy narancs húsát vágjuk kis kockákra, és szórjuk rá a krémre.

A folpack segítségével tekerjük fel, majd tegyük fagyasztóba egy vagy másfél órára.
A tejcsokis bevonót gőz felett olvasszuk fel.
Hűtsük le, majd még egyszer olvasszuk fel, és keverjük bele a vajat.
Még azon melegében kenjük rá a gesztenye tekercsre, és a tetejét szórjuk meg kandírozott citrushéjakkal.




Hozzászólások  

 
#2 Guest 2012-12-18 22:33
Tavaly karácsonykor ez volt a kedvenc, idén sem hagyjuk ki!
Idézet
 
 
#1 Ildó 2010-12-19 14:58
finom
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL