1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Keksztekercs recept

Nyomtat Email

Régen, gyerekkoromban, szinte csak ilyen sütés nélküli édességet készítettek a nők a családomban. Ám ez a klasszikus sütés nélküli sütemény recept még napjainkban is nagyon kedvelt.
Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 20 dkg porcukor, 3 ek kakaópor, rum, vagy rum aroma, 5 dkg olvasztott vaj , tej
Hozzávalók a krémhez: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor

 

keksztekercs recept
A tekercs hozzávalóit összemorzsoljuk annyi tejjel, hogy formázható masszát kapjunk.
A masszát pár percet hagyjuk pihenni, hogy a kekszreszelék meg tudjon dagadni.
Ha ezt követően szükségesnek látjuk, további tej hozzáadásával javíthatunk a massza állagán.
A krémhez keverjük habosra a margarint, a porcukorral.
A nyújtáshoz vegyünk egy sütőpapírt, amit szórjunk meg kókuszreszelékkel. Ezen nyújtsuk ki a masszát kb. fél cm vastagságúra úgy, hogy téglalap alakú legyen.
A masszára kenjük rá a krémet, majd a sütőpapír segítségével tekerjük fel a tekercset.
Érdemes ezután alufóliába tekerni, és pár órára hűtőbe tenni.
TIPP: Fóliába tekerve, le is fagyaszthatjuk.

A receptet, és a fotót Gyugyi Ferencné Ildikó küldte.


Hozzászólások  

 
#7 Takács Niki 2013-02-02 14:25
én a hozzávalókat nem tejjel,hanem kávéval dolgozom össze ,és nem használok semmilyen aromát mert nem szeretjük
Idézet
 
 
#6 Bugán Adél 2012-04-03 19:05
Ó bocsánat a kettősségért! Azt hittem elveszett az első, és most nem tudom visszavonni.
Idézet
 
 
#5 Bugán Adél 2012-04-03 19:01
Én sem használok margarint, ezért feltűnt, h. a receptben margarint kellett volna a cukorral kevernem. Sztem elírás lehet.
Idézet
 
 
#4 Bugán Adél 2012-04-03 18:59
Örülök, hogy a margarinról ugyanazt gondoljuk, sosem adtam a gyerekeimnek, nem is tudják megenni, mert edzetleneknek szokatlan a szájban a margarin viaszos tapadása. - A keksztekercset ma elkészítettem, és közben feltűnt, hogy (a hozzávalókban nem szerepel ugyan) a recept szerint mégis margarint kellett volna kevernem a porcukorral. Sztem ez elírás lehet.
Idézet
 
 
#3 Rita Konyhája 2011-12-08 14:07
Gabriella! Köszönjük a hozzászólást! A főzött krémek, mindig finomabbak. Viszont RAMA-t és aromát könyörgök ne használjatok... csupa méreg, és ipari hulladék....
Idézet
 
 
#2 Rákosi Gabriella 2011-12-08 13:58
Ez a keksztekercs recept sokkal finomabb, ha főzött krémet teszünk a közepébe. Nem tart tovább, mint a vajat összekeverni a cukorral. A tojásokat összekeverjük liszttel és cukorral, majd kevés tejjel sűrűre főzzük. Kihűtjük és a hideg masszába Ráma-t keverünk és egy kis rumaroma is csak finomabbá teszi.
Idézet
 
 
#1 !ÉN! 2010-10-17 10:13
aaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaasdddddd jó recept köszi :D ! szép napot ! :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Design Shop