1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Csokoládés tiramisu torta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 

A 2008-2009. évi szilveszteri bulinkban 4 személy is születésnapját ünnepelte. Nekik készült ez a tiramisu torta. A tiramisu receptet annyiban módosítottam, hogy lágy csokikrémet is töltöttem a belsejébe.

 

Hozzávalók: 30-40 dkg babapiskóta, 10 dkg vaj, 1 ek kakaópor + a díszítéshez, 50 dkg mascarpone, 6 tojás, 6 ek cukor, 1 tk fahéj, 20 dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín, a díszítéshez tejszínhab, 2 csomag zselatin fix

 

Csokoládés tiramisu torta recept


Kb. 15 dkg piskótát apróra darálunk, amit 1 ek kakaóporral, és 10 dkg olvasztott vajjal tésztává állítunk össze.
Egy kapcsos tortaforma alá sütőpapírt csatolunk, erre lapítgatjuk rá kézzel a kakaós piskóta masszát.
Először verjük kemény habbá a tojások fehérjét.
Majd a sárgákat krémmé a cukorral és a fahéjjal.
Ehhez adjuk a mascarponét, és addig verjük, amíg kemény krémet nem kapunk.
A zselatint feloldjuk, hozzákeverjük a krémhez, majd hozzákeverjük a tojáshabot is.
Kb 10 dkg piskótát meglocsolunk kávéval.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd 1 dl tejszínnel elkeverjük.
Ebből kb. 1 ek mennyiséget nyomózsákba teszünk, és kidíszítünk pár babapiskótát.
A kakaós tortalapra rárakjuk a krém felét, erre ráhelyezzük a kávés piskótákat.
A csokoládét a piskóták közepére kenjük, de úgy, hogy ne érjen a csokiréteg a torta széléig.
Végül rárakjuk a maradék krémet, és egy napra hűtőbe tesszük.
Végül megszórjuk a tetejét kakaóporral, az oldalát bekenjük felvert tejszínhabbal, és díszítjük.

 




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL