1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sütés nélküli édességek

Karácsonyi kecskesajtos túrókrém recept


Karácsonyi kecskesajtos túrókrémPár napja jártam Érd és Törökbálint határán, a Héthatár Kecskefarmon egy falusi disznóvágásos program miatt. Természetesen nem jöhettem haza tőlük friss kecskesajt nélkül, ami az egyik nagy-nagy kedvencem, és amikor megkóstoltam, már akkor tudtam, hogy ebből bizony desszert lesz. Karácsonykor déligyümölcsökkel kiváló pohárkrém variáció, ami biztosan tarol, de minimális előkészületeket igényel csak.

Csokimousse erdei gyümölcs raguval recept


Csokimousse erdei gyümölcs raguval Csokoládés desszerttel szinte mindig biztos a siker, hiszen alig akad ember, aki ne imádná. A mousse egy lágyabb állagú hab, amit kizárólag friss alapanyagokból szabad elkészíteni. A csokoládé mellé igen jól passzolnak a piros bogyós gyümölcsök, és persze a menta is. Ez egy ilyen recept.

Málnás tiramisu recept


Málnás tiramisuAnnyira megkívántam a tiramisut, hogy késő este nekiálltam készíteni egy adagot. A zöldségesnél vettem egy kis málnát is, és gondoltam, rossz nem lehet, ha a tiramisut málnával egyesítem. Hát jól gondoltam.

Ricotta krém grillezett barackkal recept


Ricotta krém grillezett barackkalSzerintem ez a desszert egy tipikus példája annak, hogyan készítsünk valami nagyon finomat anélkül, hogy bármi affinitásunk lenne a cukrászathoz. Könnyű, nyári desszertnek, akár egy partira is remek választás lehet.

Gyümölcsrizs recept


GyümölcsrizsNyáron valahogy jobban kedvelem a poharas desszerteket, és lehetőség szerint azokat, amikbe friss gyümölcs kerül. Ma nem akartam túlcifrázni a dolgot, csak valami gyors finomságra vágytam. Így készült ez a gyümölcsrizs variáció.

Rebarbara kompót recept


Rebarbara kompótArra gondoltam, hogy a kedvenc túrógombócunk mellé készítek egy kis levendulás, rebarbara kompótot. Nagyon szeretem a rebarbara savanykás ízét, amitől minden édesség egyensúlyba kerül szerintem.

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS